Sunday , November 27 2022

Individul, care a produs un accident mortal, în urma căruia fiul să de un an a murit, a ajuns după gratii

Ilie Pleşca, de 29 de ani, din Vicovu de Sus, a fost băgat în arestul poliţiei sucevene pentru că pe numele lui exista o condamnare la un an de închisoare pentru ucidere din culpă. Acesta a primit această pedeapsă după ce s-a urcat beat la volanul unei maşini, fără a avea permis de conducere şi a făcut o depăşire neregulamentară, intrând frontal într-o dubă. Din impact, a rezultat decesul fiului său, în vârstă de un an de zile

 arestat [1600x1200]


In data de 24 noiembrie 2015, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de către Judecătoria Rădăuţi pe numele lui Ilie Pleşca, de 29 de ani, din localitate, condamnat la un an de închisoare pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. In urma măsurilor desfăşurate de poliţişti, vicoveanul a fost găsit şi reţinut, iar în baza mandatului a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Suceava.
La sfârşitul lunii octombrie 2015, Judecătoria Rădăuţi l-a condamnat pe inculpatul Ilie Pleşca, de 28 de ani, din oraşul Vicovu de Sus,  la pedeapsa de un an de închisoare pentru ucidere în culpă. Individul a fost trimis în judecată în primăvara acestui an, după ce a produs un accident mortal în urma căruia fiul său în vârstă de doar un an de zile a decedat. In data de 30 iulie 2010, individul şi concubina lui, Crenguţa Begean, împreună cu cei doi copii ai lor, au mers cu căruţa în Gălăneşti pentru a vinde nişte fier vechi. După ce a vândut fierul, Ilie Pleşca s-a apucat de băut într-o crâşmă din Gălăneşti. In timp ce era în bar, Pleşca a primit propunerea de a vinde căruţa cu tot cu cal în schimbul unui autoturism Opel, proprietatea unui bărbat din Voitinel.
Vicoveanu s-a urcat la maşina proaspăt achizioţionată beat şi fără permis, alături de concubina sa şi cei doi copii minori, cel mic de doar un an de zile fiind ţinut în braţe de Crenguţa Begean. La scurt timp după ce au plecat din Voitinel, pe DN 2E, la intrarea în Vicovu de Jos, Ilie Pleşca a intrat în depăşirea unei căruţe, într-o zonă cu linie continuă, însă din contrasens venea o dubă Mercedes, condusă regulamentar de un localnic. Chiar dacă a încercat să revină pe banda sa de mers, vicoveanul nu a reuşit acest lucru, intrând frontal în microbuz.
Impactul a fost unul foarte violent. Ilie Pleşca a rămas încarcerat, având leziuni grave, la fel şi concubian sa, în timp ce micuţul aflat în braţele tinerei a murit la spital. Medicii legişti au stabilit că moartea băiatului de doar un an de zile a survenit în urma unui „şoc traumatic cu traumatism cerebral, cu contuzie cerebrală”.
Expertizele făcute de anchetatori au arătat că Ilie Pleşca circula cu peste 80 km/h, în momentul producerii accidentului, în timp ce duba avea cel mult 45 km/h. Astfel, Ilie Pleşca a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, după ce s-a urcat băut la volan, fără permis şi a conduc cu o viteză mult peste cea regulamentară . (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Al patrulea caz de turbare la câine semnalat în județul Suceava. 95 medici veterinari din județ vor să se vaccineze antirabic

Dr. Dănuț Corneanu, directorul executiv adjunct al Direcției Sanitar- Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) …