Monday , January 30 2023

Individul care a înjunghiat un bărbat în parcarea Hotelului ”Bucovina” a fost arestat pentru 30 de zile

Marți, in jurul orei 13:20, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin   112 cu privire la o agresiune petrecută în parcarea restaurantului Bucovina, din zona centrală a municipiului Suceava.

La fața locului s-au deplasat 3 echipaje de poliție din cadrul Biroului Ordine Publică, care au constatat următoarele:

În fața restaurantului Bucovina, la nivelul solului, a fost identificată o persoană de sex masculin, imobilizată de alți bărbați. Imediat s-a procedat la încătușarea acestuia, în imediata apropiere fiind identificată o altă persoană de sex masculin, care prezenta sângerări și căreia i se acordau îngrijiri medicale de clienții restaurantului Bucovina. La fața locului a fost găsit și un cuțit utilizat de agresor. Având în vedere aceste aspecte, precum și pericolul de dispariție sau degradare a mijloacelor de probă de la locul producerii evenimentului, s-a procedat la delimitarea câmpului infracțional prin utilizarea benzii specifice din dotare.

Ulterior, la fața locului s-a deplasat un echipaj ambulanțier din cadrul UPU al Spitalului Județean  de Urgență Suceava, care a transportat victima la unitatea spitalicească în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autorul agresiunii se numește Diaconescu Ștefan, de 23 ani, din localitatea Ungureni, jud. Botoșani, iar victima se numește C. Gheorghe, de 38 ani, din  Cajvana.

În urma discuțiilor purtate cu administratorul localului, s-a stabilit faptul că motivul agresiunii l-ar fi constituit refuzul angajării autorului în trecut în cadrul unității sus-menționate. Drept urmare, Diaconescu Ștefan, la 29.11.2022, în jurul orei 13.00 s-a deplasat la restaurantul Bucovina, a pătruns în interiorul acestuia, unde a început să provoace scandal, cu intenția de a pătrunde în interiorul bucătăriei.  C.u Gheorghe, client al restaurantului, a intervenit, încercând să aplaneze scandalul, motiv pentru care cei doi au ieșit în spațiul public din fața restaurantului.

Conflictul a escaladat, iar Diaconescu Ștefan, fiind în posesia unui cuțit, i-a aplicat mai multe lovituri în zona capului și corpului, provocându-i astfel plăgi deschise.

Agresorul a fost imobilizat a fost testat cu aparatul etilotest și drugtest, rezultatele fiind negative.

La fața locului s-a deplasat și un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care a preluat cercetările.

Cauza a fost preluată de un procuror criminalist din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava care s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „tentativă la omor”, „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

În baza ordonanței de delegare, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Suceava și cei din cadrul B.I.C. al Poliției municipiului Suceava au desfășurat activități investigative și de urmărire penală, iar în urma probatoriului administrat procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmării penale față de suspectul Diaconescu Ștefan. Ulterior, față de acesta a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de „tentativă la omor”, „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

În cursul zilei de miercuri, 30 noiembrie, inculpatul Diaconescu Ștefan a fost prezentat unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava care a dispus arestarea acestuia pentru 30 de zile.

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …