Sunday , July 21 2024

 Individ scos de polițiști cu forța din mașina în care s-a baricadat după ce și-a amenințat și bruscat fiica de 16 ani și fosta soție

Joi seara, la ora19:06, polițiștii au fost sesizați prin 112 de o fată de 16 ani din satul Găinești, comuna Slatina că tatăl său a sărit la bătaie la mama ei.

Polițiștii deplasați de urgență la fața locului au constatat că B. Liliana este divorțată de B. Costel din anul 2023 însă locuiesc în continuare împreună în casa din Găinești, împreună cu fiica lor în vârstă de 16 ani.

Joi, în jurul orei 19:00,  pe fondul consumului de băuturi alcoolice între numita femeie și bărbat au avut loc discuții contradictorii care au plecat de la niște bunuri aflate în locuință, care trebuia împărțite între ei. Bărbatul a început să o amenințe cu acte de violență și a împins-o pe soția sa, iar fiica lor a intervenit să îi despartă, în acel moment numitul B. Costel împingând-o și pe aceasta. Femeia șii fiica ei nu prezentau leziuni vizibile, dar au fost completate formularele de evaluare a riscului, stabilindu-se că există risc iminent și polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile în favoarea numitelor  celor două. De asemenea, a fost emis un ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile împotriva lui B. Costel.

Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal cu  sub aspectul săvârșirii a douăi nfracţiuni de „violență în familie”,  și o infracțiune de „amenințare”.

Polițiștii i-au adus la cunoștință lui B. Costel faptul că împotriva s-a a fost emis un ordin de protecție provizoriu și că trebuie să părăsească locuința, însă acesta nu a dorit să coopereze, încuindu-se în autoturism. A fost solicitat sprijin din partea Poliției Municipiului Fălticeni, iar după ce a fost somat în repetate rânduri și s-a încercat o discuție de negociere cu, însă acesta a refuzat să iasă din autoturism, lucrătorii de poliție au spart un geam de la autoturism și l-au extras pe acesta afară, iar întrucât era agresiv, a fot încătușat și condus la Postul de Poliție Slatina, unde i-au fost aduse la cunoștință prevederile ordinului de protecție provizoriu. Deoarece bărbatul avea un comportament agresiv și era agitat, a fost solictat un echipaj de ambulanță, care l-a transportat pe acesta la secția de Psihiatrie Burdujeni, din cadrului Spitalului Județean Suceava, unde a rămas internat. (O.S.)

Vezi si

Ordin de protecție emis împotriva unui bărbat din Câmpulung care și-a lovit iubita

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.37, polițiștii din Câmpulung Moldovenesc au fost …