Saturday , March 25 2023

Individ din Rădăuți, cu permisul anulat și care trebuia să fie în carantină, prins extrem de beat la volanul unei mașini cu numere false, după ce a provocat o tamponare

Sâmbătă, 11 decembrie, la ora 14.27 polițiștii din Gălănești au fost sesizați prin  112 de către  C.  Maria, din Vicovu de Jos, cu privire la faptul că pe D.N. 2H a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Din verificările efectuate de polițiști a reieșit faptul că  C. Ovidiu, din  Rădăuți, în timp ce se deplasa pe DC Vicovu de Jos spre DN 2H, de pe raza comunei Vicovu de Jos, la volanul unui autoturism marca VW Golf, la intersecția cu DN 2 H, nu a adaptat viteza de mers la condițiile de drum, autoturismul a pătruns pe DN 2H, fiind acroșat ușor de către autoturismul marca BMW X1, condus de  C. Maria din Vicovu de Jos. În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale. șoferița a fost testată cu aparatul alcool test, rezultatul fiind negativ.  C. Ovidiu a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultînd o alcoolemie de 1.19 alcool pur în aer expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice. Făcând verificări  în bazele de date, polițiștii au constatar că bărbatul figurează cu permisul de conducere anulat. De asemenea, s-a constatat faptul că plăcuțele aplicate autoturismului marca VW Golf condus de câtre C. Oviciu figurează ca aparținând unui autoturism marca VW Passat. În baza de date, după seria de șasiu a autoturismului marca VW Golf implicat în accident s-a constatat faptul că acesta figurează ca fiind radiat din circulația pe drumurile publice, din data de 27.10.2021. Mai mult, C. Ovidiu figurează ca fiind în carantină pentru perioada 10.12.2021- 25.12.2021.

Polițiștii au întocmit dosar penal față de C. Ovidiu Mihael sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „Conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”,  ”Conducerea unui autovehicul neînmatriculat” și ”Conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare” .

Individul a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore și urmează ca duminică, 12 decembrie să  fie prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Rădăuți în vederea luării unei alte măsuri preventive.

Vezi si

TÂRGUL DE PAȘTI, în perioada 6 – 14 aprilie 2023, pe Esplanada din centrul Sucevei

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează în …