Thursday , July 18 2024

Individ din Marginea, cu permisul expirat de zece ani, prins beat la volan. S-a ales cu dosar penal și amenzi de 2.640 lei

Joi seara, la ora 23.10,  în baza unei informații, polițiștii au oprit un  autoturism marca Mercedes-Benz, ce se deplasa pe DN 17 A, pe raza comunei Marginea, din direcția comuna Sucevița-comuna Marginea. La volan se afla I. Ionel, de 38 ani, din Marginea. Acesta a prezentat pentru control documentele autoturimului condus, precizând faptul că nu deține asupra sa documentele personale. Făcând verificări  în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat că bărbatul  are drept de conducere valabil, având însă valabilitatea permisului de conducere expirată din data de 06.08.2014.

De asemenea, cu ocazia controlului efectuat s-a constatat faptul că în timpul deplasării șoferul nu a purtat centura de siguranță, iar autovehiculul condus nu era dotat cu trusă de siguranță și triunghiuri reflectorizante.

Întrucât bărbatul emana haleană alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, și a rezultat o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool în aerul expirat. Pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influenta alcoolului”.

Totodată, pentru contravențiile săvârșite, I. Ionel a fost sancționat contravențional cu amenzi totale în valoare de 2.640 lei și i-a fost reținut, în lipsă, permisul de conducere pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenta alcoolului” și cu permisul expirat. (O.S.)

 

Vezi si

Școlile din Marginea, dotate cu mobilier nou, echipamente digitale și materiale didactice, prin fonduri PNRR

Cele patru unități de învățământ preuniversitar de pe raza comunei Marginea au început să fie …