Saturday , March 25 2023

Individ din Arbore, arestat pentru 30 de zile după ce a furat gresie, mobilă și o mulțime de scule, toate în valoare de 40.000 de lei, dintr-o curte din Volovăț

Vineri, 3 februarie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un bărbat, H. C. pentru săvârşirea infracțiunii de infracţiunii de „furt calificat”,  constând în aceea că, pe 25 ianuarie 2023, împreună cu alte persoane necunoscute, s-a deplasat cu o autoutilitară Ford Transit pe raza comunei Volovăț,  unde a pătruns prin efracție în curtea imobilului aparținând persoanei vătămate B. G. C., iar de aici, în intervalul orar 02.00-02.37 a sustras mai multe bunuri.

Indivizii sunt acuzați că au furat  circa 120 mp de gresie de culoare gri-maro marca Coem (circa 100 de cutii), 8 scaune tapițate, 7 scaune metalice, 5 scaune înalte tip bar, 2 chiuvete de culoare neagră, o chiuvetă de culoare alb, 20 de lustre de perete, 1 uscător de mâini marca HANDRYER- model HD28SLA, 2 toalete complete de culoare alb, 3 baterii de baie, o cutie de spoturi (25 bucăți), un recipient de 20 litri de motorină, 4 bormașini marca MAKITA, un motofierăstrău de beton marca STIHL, 1 tun de căldură de culoare roșu BM2- model BIEMMEDUE, 1 suflător de frunze marca STIHL, o rolă de hidroizolație, 2 role de cablu electric, 2 circulare manuale marca MAKITA de culoare albastru, 2 bormașini cu acumulator marca MAKITA de culoare albastru, 3 bormașini cu acumulator marca STAINLEY de culoare galben, o cameră de supraveghere video marca REOLINK, o cutie de becuri proiector, 10 cutii suruburi, 1 mașină de tăiat gresie marca SIGMA, bunuri pe care ulterior le-a transportat cu același vehicul la domiciliul său din comuna Arbore, județul Suceava, iar o parte le-a valorificat, fiind creat un prejudiciu în patrimoniul persoanei vătămate estimat la suma de 40.000 lei.

Față de inculpat, s-a propus de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți luarea măsurii arestarii preventive pentru o perioadă de 30 zile.

Judecătoria Rădăuți a admis solicitarea și a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile a inculpatului, începând cu data de 03.02.2023 şi până la data de 04.03.2023 inclusiv.

Precizăm că dispunerea punerii în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 

Vezi si

TÂRGUL DE PAȘTI, în perioada 6 – 14 aprilie 2023, pe Esplanada din centrul Sucevei

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează în …