Friday , May 20 2022

Individ de 42 de ani, arestat după ce și-a forțat fosta iubită, o fată de 22 de ani, să urce într-o mașină, amenințând-o cu un cuțit și cu un pistol  

Miercuri, 3 noiembrie 2021, la ora 13.00, polițiștii din Marginea au fost sesizați prin 112 de către R. Maria, din comuna Horodnic de Sus, cu privire la faptul că, Iroftei Aurel, de 42 ani, din Horodnic de Sus, i-a răpit fata, folosind un autoturism. Primele informații obținute arătau că persoana răpită se numește I. Cristina, de 22 ani, Horodnic de Sus, iar aceasta a fost luată cu forța de un bărbat cu care fata avusese o relație,  cu un autoturism de culoare neagra, marca VW.

Având în vedere faptul că era vorba de o infracțiune gravă, s-a trecut la informarea tuturor polițiștilor aflați în serviciu ce se afla în arondarea Poliției Municipiului Rădăuți în vederea identificării autorului și autoturismului. Totodată, prin intermediul IPJ Suceava s-a dispus darea în consemn pentru autoturismul VW Polo, care era condus de către Iroftei Aurel din comuna Hordnic de Sus.

Autoturismul VW Polo a fost reperat în trafic pe raza comunei Sadova de către echipajul rutier din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc.

La volanul autoturismului a fost identificat Iroftei Aurel, de 42 ani, iar I. Cristina-Viorica, de 22 ani, , se afla pe scaunul din dreapta față a autoturismului. Aceștia au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc. Din declarația verbală a persoanei vătămate a reieșit faptul că ar fi fost amenințată pentru a se urca în mașină. Iroftei Aurel a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „lipsire de libertate în mod ilegal”.

Joi, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuți a admis solicitarea și a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile a inculpatului Iroftei Aurel, începând cu data de 04.11.2021 şi până la data de 03.12.2021, emiţând un mandat de arestare pe numele inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

În același timp, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a oferit detalii despre cum s-a petrecut răpirea.

Astfel, procurorii rădăuțeni au stabilit că în data de 3 noiembrie, în jurul orelor 13:00, Iroftei a oprit mașina în dreptul unei  tinere de 22 de ani, cu care avusese anterior o relaţie de concubinaj, în timp ce aceasta se deplasa pe o stradă din comuna Horodnic de Sus şi , sub ameninţarea unui cuţit şi a unui pistol, a introdus-o cu forţa în autoturism, a blocat portierele, lipsind-o astfel de libertate, și, în continuare s-a deplasat pe un teren necirculat unde a oprit autoturismul, s-a urcat pe bancheta din spate lângă victimă  şi, folosindu-se de un cuțit, un pistol și o sticlă conținând otravă, a amenințat-o pe victimă cu moartea, solicitându-i pe un ton imperativ să nu spună nimic şi să nu țipe.

”În toată această perioadă persoanei vătămate i-a fost restrânsă libertatea de mişcare , inculpatul continuându-şi  deplasarea spre o destinaţie necunoscută, contrar voinţei acesteia,  până în jurul orei 14:45 când a fost depistat în trafic de organele de poliţie pe raza localităţii Sadova”, au explicat procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi .

Precizăm că dispunerea punerii în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie a inculpatului. (O.S.)

Vezi si

Primarul Lungu a prezentat la Cluj strategia municipiului Suceava pentru a deveni un oraș ecologic și inteligent până în anul 2030

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a participat, joi,  la Cluj Napoca, la prima întâlnire din …