Tuesday , January 31 2023

Indicele COVID-19 a urcat la 2,4 la mie în municipiul Suceava. Primăria intensifică acțiunile de igienizare

Miercuri, 14 octombrie, indicele privind cazurile active de COVID-19 în ultimele 14 zile a ajuns la 2,4 la mie în municipiul reședință de județ.

În contextul pandemic actual, municipalitatea suceveană continuă acțiunile de igienizare și dezinfecție a platformelor moderne de colectare a deșeurilor în scopul prevenirii și combaterii infecției cu SARS-CoV-2.

Referindu-se la măsurile de igienizare, viceprimarul Lucian Harșovschi a spus că operațiunile constau în două componente principale, prima fiind de „igienizare și dezinfecție a containerelor la interior” – cu ajutorul unei mașini speciale cu pompă tip vidanjă care golește levigatul – iar a doua de „igienizare și dezinfecție a containerelor la exterior” – cu o mașină cu abur de înaltă presiune – în acest caz fiind inclusă și spălarea din jurul containerelor.

Potrivit unei informări a viceprimarului Lucian Harșovschi, se spală și se igienizează exteriorul containerelor și pavelele platformei din jurul containerelor și, de asemenea, se dezinfectează exteriorul containerelor, capacele, mânerele, platformele din jurul acestora. „Aceste activități au o frecvență zilnică pentru fiecare punct de colectare în parte. Dacă situația o va cere, iar indicele de infectare va crește, vom relua și operațiunile de dezinfecție în spațiile publice”, a declarat Lucian Harșovschi.

Pe de alta parte, primarul Ion Lungu a precizat că este în concediu până luni și a negat zvonurile cum că ar fi bolnav de coronavirus, adăugând că, potrivit procedurilor, acolo unde sunt cantacți direcți persoanele suspecte sunt testate. (D.P.)

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …