Tuesday , April 23 2024

Indicatorii tehnico-economici ai Sălii Polivalente au fost adoptați de CL Suceava

Consiliul Local al municipiului Suceava a aprobat în ședința extraordinară de marți, 7 iulie, indicatorii tehnico-economici pentru Sala Polivalentă de 5.000 de locuri. Valoarea totală a investiției este de 185.262.660,23 lei inclusiv TVA, respectiv 38.299.565,91 euro inclusiv TVA.

Sala Polivalenta, schita, Obiectiv, Suceava

„Construcția este o clădire S+P+2E cu o suprafață utilă de 25.000 mp, două terenuri de sport complet echipate, sala propriu-zisă și cea de antrenament, spațiu recuperare medicală, spații pentru activități culturale și expoziționale, 6 piste bowling, spații tehnice, grupuri sanitare și o parcare cu 715 locuri din care 6 pentru autocare. Vom insista la Compania Națională de Investiții să urgenteze licitația pentru proiectare și execuție”, a declarat primarul Ion Lungu, pe contul său de facebook, după ședința la care au fost adoptați indicatorii tehnico-economici.

Reamintim că în mandatul 2008 – 2012 primarul Ion Lungu, ajutat de parlamentarii PDL de la acea vreme, a reușit să promoveze o hotărâre de Guvern prin care să se transfere Municipiului Suceava o suprafață de 12 hectare pe care să fie amenajat un complex sportiv care să includă: stadion de 15 mii de locuri, sală polivalentă cu o capacitate între 5 și 7 mii de locuri și un bazin olimpic. În acest sens a fost adoptat un proiect de hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea respectivului Plan de Urbanism Zonal.

Din 2012 s-a blocat orice speranță de a obține finanțare pentru vreunul din obiectivele de investiții respective, cu toate că au fost încercări pentru stadion și pentru sala de sport polivalentă.

Ulterior, în 2016, ca urmare a unor semnale primite de la nivel central, este comandat de către Primărie și realizat de firma suceveană Arhitect 95 un studiu de prefezabilitate privind realizarea Sălii Polivalente.

Din nou însă, pe un fond politic deloc prielnic, Suceava este trecută la „și alții” când se punea problema unei investiții mari în infrastructura sportivă.

Spre final de 2019 apar semnale pozitive de schimbare, sens în care Compania Națională de Investiții anunță Primăria că va organiza o licitație pentru studiul de fezabilitate, având ca punct de pornire cele specificate în studiul de prefezabilitate finalizat în prima parte a lui 2016.

Într-adevăr, CNI a organizat licitația pentru studiul de fezabilitate, Primăria trimițând studiul de prefezabilitate, iar în luna iunie firma ieșeană care a câștigat licitația a transmis la CNI documentația.

La precedenta conferință de presă a primarului Ion Lungu au fost prezentați, sumar, indicatorii tehnico-economici rezultați din studiul de fezabilitate, iar pasul următor pe care municipalitatea trebuia să îl facă pentru ca și CNI să organizeze licitația era de a aproba respectivii indicatori. (D.P.)

Vezi si

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană organizează  o delegație de companii internaționale interesate să descopere potențialul de afaceri al orașului Siret și al Bucovinei

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)  organizează în perioada 22-24 mai o delegație …