Friday , September 30 2022

Todiruţ, dat afară din sediul IPJ Suceava după ce a făcut un circ trist în fostul său birou de şef

Digital StillCamera

La sfârşitul săptămânii trecute, deşi era în concediu medical, fostul şef al IPJ Suceava a descins la unitate, a pus pe uşa biroului de şef al inspectoratului o bucată de carton cu numele său, chemând la ordin subordonaţii. Una din chestiunile reproşate foştilor colegi a fost mutarea soţiei sale la Poliţia Ipoteşti. Seful în exerciţiu al IPJ Suceava, comisarul şef Viorel Onea, l-a întrebat telefonic pe şeful IGPR, chestorul Petru Tobă cum să procedeze, iar aceasta din urmă i-a transmis să îl dea afară din unitate. O comisie formată din medici ai Spitalului MAI va stabili zilele acestea dacă contestaţia formulată de Ioan Nicuşor Todiruţ împotriva diagnosticului de sindrom anxios depresiv, pe baza căruia a beneficiat anterior de luni bune de concediu medical, este valabilă.

O comisie formată din medici ai Spitalului Ministerul Administraţiei şi Internelor va stabili dacă comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ este capabil să desfăşoare în continuare activităţi de conducere în cadrul Poliţiei Române după ce a fost diagnosticat cu sindrom anxios depresiv. Potrivit purtătorului de cuvânt al IGPR, Raluca Seucan, această comisie medicală urmează să ia act de o contestaţie a diagnosticului dat anterior pe numele lui Ioan Nicuşor Todiruţ de către medicii psihiatri pe care i-a consultat şi care i-au oferit mai multe concedii medicale. Cel mai probabil, comisia de specialişti urmează să semneze pe numele său un nou concediu medical pentru un număr de zile încă necunoscut, interval în care urmează să fie analizate documentele medicale ce au stat la baza concediilor medicale solicitate şi obţinute de şeful IPJ Suceava şi IPJ Călăraşi. “Funcţie de constatările acestei comisii se va dispune şi cu privire la situaţia domnului comisar şef Ioan Nicuşor Todiruţ în ceea ce priveşte raporturile de serviciu ale domniei sale”, a explicat purtătorul de cuvânt al IGPR, Raluca Seucan.
De reţinut că ieri a expirat concediul medical al comisarului şef Ioan Nicuşor Todiruţ, iar de la sfârşitul lunii trecute a expirat şi detaşarea sa la conducerea IPJ Călăraşi.
Lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava stau de câteva zile într-o stare de cumpănă. Mulţi au aplaudat acum un an detaşarea disciplinară a şefului lor, comisarului şef Ioan Nicuşor Todiruţ la cârma IPJ Călăraşi. Alţii s-au întristat, pentru că îi erau apropiaţi. De aceea, data de 19 iunie, termenul anunţat anterior de întoarcere a lui în fruntea IPJ Suceava a fost aşteptat cu sufletul la gură de toţi poliţiştii suceveni. Unii şi-au adus aminte cu temere de vorba lui Vodă Lăpuşneanu – “de mă voi întoarce, pe mulţi o să-i popesc şi eu”, alţii doreau să-l primească cu braţele deschise pentru a-i da raportul asupra a ceea ce s-a petrecut în lipsa lui.
Todiruţ şi-a marcat sâmbătă teritoriul la IPJ Suceava, dar a fost fugărit de şeful IGPR, Petru Tobă
Până când se va stabili oficial dacă Ioan Nicuşor Todiruţ va reveni la cârma IPJ Suceava, în condiţiile în care diagnosticile care altădată i-au fost folositoare pentru a se eschiva de răspunsuri în faţa anchetatorilor ce urmăreau fapte penale în care acesta ar fi fost implicat, ar putea fi demontate chiar în urma contestaţiilor formulate de pacient, atmosfera din Poliţia suceveană este incertă mai ales că între timp s-a produs un incident demn de antologia evenimentelor interne din Poliţia Română.
In cursul zilei de sâmbătă, 15 iunie 2013, înainte de amiază, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ a venit la vechiul său loc de muncă, la IPJ Suceava, pentru a-şi prelua, cu câteva zile înainte de epuizarea concediului medical, biroul pe care îl părăsise cu mai bine de un an înainte. A pus pe uşa cabinetului său o bucată de carton pe care scrisese ceva de genul “Inspector şef al IPJ Suceava, comisar şef doctor Ioan Nicuşor Todiruţ”, a convocat pe toţi subalternii, chiar dacă comisarului şef Viorel Onea, împuternicit la comanda inspectoratului de către conducerea IGPR, i-a pus în vedere că el este şef.
Sefului de la Cadre din IPJ Suceava i s-a reproşat de către Ioan Nicuşor Todiruţ că a scos-o din funcţia de şef birou la Unitatea de Transmitere a Informaţiilor (UTAI) pe soţia sa, Dana Todiruţ, şi a trimis-o ca ofiţer la Secţia de Poliţie Rurală Ipoteşti. Doamna Todiruţ făcuse deja contestaţie spunând că nu este specializată pentru funcţia de execuţie de la Poliţia Rurală şi nici nu s-a prezentat la noul loc de muncă. Seful în exerciţiu al IPJ Suceava, comisarul şef Viorel Onea, a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe şeful său direct, chestorul Petru Tobă, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române. Intr-un mod mai mult sau mai puţin academic, şeful Poliţiei Române i-a transmis lui Viorel Onea să îl scoată afară din biroul conducerii IPJ Suceava pe Ioan Nicuşor Todiruţ, iar şeful cu delegaţie a Poliţiei sucevene a executat ordinul.
Ce înseamnă sindromul anxios depresiv
Comform site-urilor de specialitate, ca simptomatologie a sindromului anxios-depresiv pot exista: pierderea speranţei sau aprehensiunea, neliniştea sau anhedonia, dificultăţi de concentrare şi tulburări de memorie, proiecţii pesimiste privind viitorul, frică fără obiect, tulburări de personalitate, trăsături particulare maladaptative sau un stil de relaţionare interpersonală disfuncţional, hipervigilenţă, neajutorarea, autoculpabilitatea, iritabilitatea, anticiparea răului, reducerea stimei de sine, sentimente de inutilitate etc. Din punct de vedere somatic pot exista: oboseala, ameţeli, tulburări ale apetitului şi somnului, diverse dureri, dezechilibre digestive, urinare, fluctuaţii ale greutăţii corporale etc.
Medicii de la Spitalul MAI vor stabili în zilele următoare dacă această simptomatologie se pliază sau nu pe afecţiunile identificate la şeful IPJ Suceava. Comunitatea suceveană ştie că problemele de sănătate ale şefului IPJ Suceava au apărut atunci când DNA a început o anchetă vizând modul în care unitatea pe care o conducea a achiziţionat sediul pentru Poliţia municipală Suceava, în anul 2006, cu peste 115 miliarde de lei vechi, în condiţile în care preţul de piaţă era, conform unei expertize independente a unei bănci, de maxim 40 de miliarde de lei vechi, împotriva lui începându-se urmărirea penală. Mai mult, la Călăraşi, unde a fost detaşat acum un an pe o funcţie similară de şef al unui IPJ, Ioan Nicuşor Todiruţ a primit calificative foste slabe, managementul său fiind considerat defectuos. (Neculai ROSCA)
 

Vezi si

Definitivat examen profesori Suceava Obiectiv

Cadrele didactice se pot înscrie la Definitivat 2023 până la data de 14 octombrie

 După admiterea dosarului de înscriere, candidații la Definitivat 2023 vor avea de susținut, în Etapa …

3 comments

  1. Si cum spunea Lapusneanu:”daca voi nu ma vreti ,eu va vreau”,si de se va intoarce va fi vai si amar de pielea celor ce nu l-au vrut…,cred ca vor pleca singuri pe unde vor apuca…Todirut este un Sef adevarat ce a facut ordine la IPJ Suceava ,destept si cu caracter de adevarat Politist! Todirut este singurul care merita acea functie de Sef la IPJ Suceava.Sucevenii te asteapta cu drag d-nul Todirut.

  2. la ajuns blestemele lui Buterchi etc

  3. Este stiut ca a trecut timpul celor care au folosit logistica si informatiile stocate de pe timpul cand 2*1/4 facea legea!