Monday , May 20 2024

INCREDIBIL: medicul Brădățan amenință părinții unui prunc mort în Spital că-i dă în judecată pentru hărțuire

Directorul medical al Spitalului Județean, Tiberius Brădățan, refuză să le elibereze părinților îndoliați fișa medicală a copilului lor mort și îi amenință că îi dă în judecată, susține Nicolae Paparuș , tatăl nou-născutului mort pe data de 17 august, la 10 zile după ce s-a născut la spitalul sucevean “clinic sănătos” . “Vreau să aflu de ce a murit copilul meu, pentru că sunt sigur că a luat o infecție din spital și toți vor să ascundă acest lucru. Parcă nu ar fi de ajuns că mi-au omorât copilul, mă mai și amenință că mă dă în judecată. Ce o să-mi mai ia, că deja mi-au luat tot ce aveam mai de preț pe lumea asta”, a povestit cu sufletul frânt de durere Nicolae Paparuș. La începutul lunii martie a acestui an, medicul Brădățan a fost acuzat și de părinții altor doi prunci uciși de infecțiile intraspi­talicești că ar fi avut un com­por­tament nepotrivit față de ei 

Paparus Nicolae
Nicolae Paparus tinandu-si in brate copilasul, in putinele zile cat l-a avut langa el

 Părinții copilașului născut la Spitalul Județean Suceava, perfect sănătos, pe data de 7 august, și mort zece zile mai târziu sunt speriați, după cum chiar ei susțin, și nu prea știu la ce uși să bată pentru a obține niște răspunsuri. Copilul lor a văzut lumina zilei la unitatea spitalicească suceveană duminică, 7 august, și a fost externat miercuri, 10 august. Cei doi, Nico Paparuș și Mădălina Saicu, sunt împreună de câțiva ani, dar din cauza problemelor financiare au tot amânat nunta. Când au aflat că vor deveni părinți au decis să se cunune când își vor creștina copilul, doar că planurile lor pline de fericire și speranță s-au transformat în cel mai negru coșmar al vieții lor, iar banii strânși cu multe sacrificii pentru a-și oficializa relația și pentru a-și boteza copilul i-au cheltuit pentru înmormântarea acestuia.

tiberius bradatan
Medicul Tiberius Bradatan

Au trecut două săptămâni de când încearcă să afle de ce s-a stins copilul lor, dar în schimbul fișei medicale solicitate, se pare că au primit din partea directorului medical al Spitalului Județean Su­ceava, medicul Tibe­rius Brădățan, amenin­țarea că vor fi dați în judecată pentru hărțui­re. Cum au reușit doi tineri care își duc cu greu traiul de zi cu zi să-l hărțuiască pe Brădățan, este greu de înțeles, însă cert este că până acum aceștia nu au primit niciun document oficial, cu excepția certificatului de deces, în care este menționat diagnosticul de pneumonie acută și meningo-encefalită. “Nu ne-a băgat nimeni în seamă, nu ne-a explicat nimeni de ce s-a îmbolnăvit copilul nostru. I-am solicitat directorului Tiberius Brădățan fișa me­dicală a lui Lucas ca să înțelegem ce a avut și de ce a murit, dar acesta ne-a amenințat că ne dă în judecată pentru hărțuire dacă îl mai deranjăm. Vreau să aflu de ce a murit copilul meu, pentru că sunt sigur că a luat o infecție din spital și toți vor să ascundă acest lucru. Parcă nu ar fi de ajuns că mi-au omorât copilul, mă mai și amenință că mă dă în judecată. Ce o să-mi mai ia, că deja mi-au luat tot ce aveam mai de preț pe lumea asta”, a povestit cu sufletul frânt de durere Nicolae Paparuș.

Trebuie menționat faptul că, în cursul zilei de ieri, redactorii “Obiectiv” au încercat în mai multe rânduri să ia legătura cu medical Brădățan, acesta nerăspunzând însă apelurilor noastre telefonice.
Reamintim faptul că și părinții altor doi prunci morți  la începutul lunii martie anul acesta, tot în urma unor infecții intraspitalicești, au acuzat faptul că medicul Brădățan a avut un comportament nepo­trivit față de ei, Obiectiv relatând, la vremea respectivă, pe larg situațiile neplăcute în care au fost puse respectivele familii de directorul me­dical al SJU. Inutil să mai spunem că nimeni din conducerea Spitalului nu a conside­rat necesar să pedep­sească atunci în vreun fel  asemenea comportament, dovada cea mai bună fiind aceea că medicul Brădățan este acum acuzat, nici mai mult nici mai puțin, că amenință cu darea în judecată niște părinți nenorociți pe viață care-și caută dreptatea.
După cum v-am informat în numărul precedent al cotidianului “Obiectiv”, Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă în acest caz, dar dacă ne gândim că încă nu au fost făcute publice nici rezultatele anchetei demarate în urmă cu șapte luni, când doi copii au murit la Spitalul Județean în aceleași circumstanțe, pro­babil că nu vom afla prea curând ce se întâmplă în cea mai mare unitate spita­licească din județ. Este trist și revoltător că părinți loviți atât de crunt de soartă sunt sfătuiți să-și incinereze bebelușii sau, și mai grav, sunt chiar amenințați pentru că îndrăznesc să deranjeze cu întrebările lor legitime – de ce le-au murit copiii? (Cristina RUSTI)

Vezi si

60.000 lei amendă de la Garda de Mediu, în urma unei sesizări privind zgomotul creat de o instalație de uscare a lemnului

Urmare a unei sesizări referitoare la disconfortul creat prin zgomot de o instalație de uscare …

8 comments

 1. Cei care au scris(medicii) in documente ca copilul a murit de infectie congenitala luata de la mama si in realitate infectia a fost luata din spital cu scopul de a ascunde adevarul si de a impiedica astfel autoritatile judiciare sa efectueze investigatii, vor suporta rigorile legii, pentru fals si uz de fals.

 2. Oameni buni, NU stati cu maine in san, depuneti plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Suceava! Toti cei care ascund adevarul, medici, asistenti, etc vor raspunde penal pentru ascunderea adevarului, pentru fals si uz de fals.

 3. Sa inplut de bani domnul doctor…si cind ai bani nu-ti sta nici o lege in fata bietii oameni cred ca nu putini bani iau bagat in buzunar si ca multumita iau ucus copilul…

 4. Ce rusine sper sa plătească tot răul ce a facut in toti anii astea,susținem părinți bebelusilor ce din cauza medicilor nu mai sunt…Sa plătească cine sunt vinovați si dati mai departe sa vada o lume intreaga ce medic este .

 5. Draga ziaristă. Vad ca esti implicată sufleteste in aceste cazuri. Te felicit si te admir. Putini sunt acei care iau partea oamenilor de rand si încearcă sa ii ajute. Astfel de articole poate ii vor face pe cei de la spital sa isi facă datoria cum trebuie fiindcă la mijloc sunt vieți omenesti.

 6. Domnul doctor a uitat ca are si el o fata , chiar as vrea sa stiu ce ar fi facut el in cazul acestor parinti. Mai e o problema :”ei sunt medici, stii?!” uita ca sunt oameni si sper sa isi aminteasca inainte de a da de un psihopat .

 7. dr bradatean tiberiu oare chiar nu-si aminteste cum ma facut prost ca nu-l inteleg ce mizerii i-mi spunea!?oameni buni,medici ai spitalului judetean,medici ai tarii mele:TREZITIVA!!!sa nu se trzeasca parintii copiilor morti!

 8. Ce mandru e cu stetoscopul ala la gat!!!!
  D-aia s-a facut medic …sa pozeze in halat si cu stetoscopul la gat!! Cred ca si noaptea tot asa doarme imbracat.
  Noroc ca n-a fost ales primar…ca tot cu stetoscopul la gat mergea la primarie.