Saturday , February 4 2023

Incidenta de 0,95 la mia de locuitori in judetul Suceava. 724 de cazuri de COVID in evolutie

La nivelul județului Suceava, în ultimele 24 de ore au fost internate 4 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 23 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 549 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 151 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 85 pacienți sunt în zona tampon și 313 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 151 pacienți diagnosticați Covid- 19:

65 prezintă forme medii ale bolii;

21 prezintă forme ușoare,

51 prezintă forme severe;

14 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 3 pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 373 de paturi libere din care 65 pentru pacienți Covid-19, 197 în sectorul Non-Covid și 111 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 5 paturi pentru pacienți Covid. De asemenea, sunt 19 ventilatoare libere din care 4 pentru pacienți Covid-19.

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 77 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 9 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 59384, în ultimele 24 de ore fiind testate 518 persoane.

Astăzi, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează 5859 de persoane declarate vindecate.

In carantină se afla 467 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea, în izolare la domiciliu se află 290 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 24 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 27 au câte un caz în evoluție, 36 au sub cinci cazuri în evoluție, 13 au sub zece cazuri în evoluție iar 14 au peste zece cazuri în evoluție.

In județul Suceava sunt sambata, 10 octombrie 724 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, iar  incidenta cumulată a cazurilor de infectare este de 0.95 la mia de locuitori.

Prefectura Sucevei face un apel către cetățenii județului “la respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi a restricţiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, în vederea ridicării măsurilor suplimentare și revenirea cât mai curând la o activitate normală în comunitate”. (O.S.)

Vezi si

Ministrul Sănătății le reamintește medicilor: Solicitarea de bunuri materiale sau bani pentru un act medical, intolerabilă, constituie faptă penală 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, că este “absolut inacceptabil” ca medicii să ceară …