Incidența cazurilor de COVID-19 în municipiul Suceava creste la 2,63 la mia de locuitori

reportersite
22 octombrie 2020, 7:20

Incidența cazurilor de COVID-19 cumulate la 14 zile în municipiul Suceava, valabilă pentru miercuri, 21 octombrie, este de 2,63 la mia de locuitori, fara a lua in considerare focarele, în creștere față de ziua de marți, 20 octombrie, când a fost de 2,52 la mia de locuitori, în scădere la randul ei față de ziua luni.

La stabilirea incidenței a fost luată în considerare populația rezidentă în municipiul Suceava, și anume 124.589 locuitori. Asta ar însemna că situația de marți, 20 octombrie arăta că în municipiul Suceava erau înregistrate 328 de cazuri active de COVID-19, în ultimele 14 zile, municipiul Suceava situându-se la 46 de cazuri distanță. Primarul Ion Lungu a precizat că în cursul zilei de marți incidența cazurilor de COVID-19 în municipiul Suceava era de 2,52 la mie, deci 314 cazuri active în ultimele 14 zile.

Creșterea de marți pe miercuri nu ia insa în calcul focarele. Primarul a ținut să specifice acest lucru deoarece trecerea la scenariul roșu nu ia neaparat în considerare focarele.

Primarul Ion Lungu a declarat miercuri, 21 octombrie, în conferința săptămânală de presă, că municipiul Suceava este la un pas de a intra din nou în scenariul roșu. „Trebuie să dăm din nou o bătălie cu acest virus nemilos! Noi am câștigat o bătălie în această primăvară, atunci când am reușit să ieșim din starea de carantină, atunci când într-o lună de zile am redus numărul persoanelor infectate la mia de locuitori de la 9,87% la 1,81%. Din păcate, suntem la un pas de a intra din nou în scenariul roșu! Acest scenariu presupune să avem trei cazuri active la mia de locuitori. Vă rog să fim solidari, să facem tot ce putem să limităm răspândirea acestui virus”, a spus Ion Lungu.

În aceste momente este o presiune deosebită pe Spitalul Județean, pe cadrele medicale, care sunt epuizate și obosite, care de șapte luni se luptă cu acest virus. „Prin măsurile pe care le luăm, vrem să ridicăm această presiune de pe Spitalul Județean, de pe cadrele medicale! Sunt convins că așa cum am reușit în primăvară, așa putem reuși și acum, în toamnă! Îmi doresc să avem parte de un sfârșit de an liniștit în municipiul Suceava, de sărbători liniștite în orașul nostru”, a conchis primarul Ion Lungu.

În acest sens, edilul a reamintit că Primăria municipiului Suceava a solicitat săptămâna trecută Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să fie obligatorie purtarea măștii atât în spațiile închise, cât și în cele deschise. „S-a aprobat acest lucru în Comitetul Județean și fac un apel către cei care fac controale în acest scop să fie foarte exigenți, foarte fermi, și acolo unde suntem sfidați să fie oamenii amendați. Este un lucru foarte serios! Aici discutăm de sănătatea sucevenilor, discutăm de viața sucevenilor!”, a mai transmis primarul. (D.P.)