Wednesday , July 24 2024

Incidența cazurilor de COVID în municipiul Suceava crește din nou: 2,86 la mia de locuitori

Incidența cazurilor COVID-19 în municipiul Suceava este joi de 2,86 la mia de locuitori, din nou în creștere față de miercuri, când scăzuse la 2,79, după ce marți a trecut pragul de scenariu roșu, ajungând la 3,02 ‰.

Conform celor transmise de primarul Ion Lungu, numărul cazurilor de coronavirus a crescut la 2,86 ‰ locuitori în orașul Suceava.

Reamintim că miercuri după-amiază, conform datelor constatate la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și prezentate de DSP, în municipiul Suceava era o rată de infectare de 2,79 la mie, cu  358 de cazuri active, fără focare, cu 29 mai puține față de situația din ziua de marți, când se ajunsese la o rată de infectare de 3,02 ‰.

Precizăm că în dimineața zilei de miercuri, 28 octombrie, când nu avea datele despre scăderea semnificativă de la o zi la alta a numărului de cazuri de coronavirus, Ion Lungu a ținut online conferința săptămânală de presă și a spus că așa cum în primăvară a fost câștigat bătălia cu coronavirusul pe acea idee/slogan – „Stați acasă!” – și s-a redus numărul de cazuri de la 9,87‰, cât era la începutul lunii aprilie, la 1,81‰ pe data de 13 mai, când Suceava a ieșit din carantină, de această dată sloganul este „Să purtați mască!”. De asemenea, edilul avertizase că intrarea Sucevei în scenariul roșu implică un număr de 14 zile până când s-ar putea reevalua situația, în sensul trecerii din nou la scenariul galben. (Dan PRICOPE)

 

 

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

O femeie a reclamat la Poliție că a plătit 4.662 lei pentru un sejur la un hotel din Mamaia închis și scos la vânzare

Luni,  Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către  G. Mirela, din municipiul Suceava, cu …