Friday , September 30 2022

Închis la Rahova, Severin Tcaciuc a deschis deja trei procese prin care contestă încarcerarea sa

Severin Tcaciuc, cunoscutul om de afaceri din Bosanci, are de executat patru ani de închisoare, în urma unei sentințe definitive din 2016, pentru evaziune. Așa după cum OBIECTIV a relatat, luna trecută el a fost prins în Anglia, a fost extrădat rapid și, acum, bosânceanul este închis la Rahova. Imediat după ce a ajuns în țară, Tcaciuc a înaintat pe bandă rulantă către  Judecătoria Sectorului 5 din București cereri de liberare condiționată și contestații la executare privind mandatul de arestare și extrădarea.

Așa după cum OBIECTIV a anunțat luna trecută trecută, Severin Tcaciuc, afaceristul bosâncean care la începutul anilor 2000 a fost subiectul a numeroase dosare penale – în principal pentru eva­ziune fiscală – și care s-a refugiat de ani de zile alături de familie în Austria, a fost extrădat în România, fiind încarcerat în Penitenciarul Rahova.

După cum era de așteptat, omul de afaceri a început imediat după extrădare demersurile pentru a fi eliberat din pușcărie. Astfel, în numele lui Severin Tcaciuc a fost depusă pe 13 august o cerere de liberare condiționată, (conform art.587 din Noul Cod de Procedură Penală). Judecătorii bucureșteni au luat ieri în discuție cererea bosânceanului, până aseară neanunțându-se oficial o soluție din partea instanței.

Avocații lui Tcaciuc au mai depus tot la Judecătoria Sectorului 5 București, pe data de 30 august 2019, și o contestatie la executare (conform art.598 NCPP). Un prim termen pentru această solicitare fiind stabilit pentru data de 24 septembrie 2019.

La aceeași Judecătorie bucureșteană, în data de 3 septembrie 2019 a fost înregistrată o nouă cerere a petentului Severin Tcaciuc, tot o contestație la executarea pedepsei, conform art.598 NCPP, probabil cu noi argumente în sprijinul cererii. Pentru acest dosar, instanța a stabilit ca termen de judecată data de 26 septembrie 2019.

Reaminitm că afaceristul sucevean a fost prins pe teritoriul Marii Britanii, iar englezii au demarat imediat procedurile pentru extrădarea sa în România. La inceputul lunii august, Tcaciuc a fost închis în Penitenciarul Rahova.

Vezi si

Leii ucraineni refugiați la Rădăuți au ajuns în Africa de Sud

Simba și Mir, cei doi lei care luni au fost preluați de la Grădina Zoologică …