Wednesday , June 7 2023

Incertitudine privind proiectul parcului Șipote

Autoritățile sucevene nu au ajuns la nicio concluzie cu privire la modernizarea Parcului Șipote. Primarul Ion Lungu a precizat în conferința de presă de miercuri dimineață, răspunzând unei întrebări pe tema discuțiilor cu proiectantul, că nu s-a ajuns la o concluzie clară.

Iar asta pentru că există limite de finanțare cu fonduri europene nerambursabile accesibile prin Programul Operațional Regional Nord-Est. Astfel, valoarea maximă pe care o poate accesa Primăria pentru genul acesta de proiecte este de cinci milioane de euro iar valoarea proiectului, așa cum a fost conceput, este de peste 17 milioane de euro. Chiar spre 20 de milioane de euro în funcție de ce dotări se doresc a fi realizate.

Potrivit celor spuse de primarul Ion Lungu, situația seamănă din acest punct de vedere cu proiectul referitor la Curtea Domnească, unde valorile au fost de fiecare dată mult peste cât se putea accesa pe finanțare europeană sau elvețiană nerambursabilă.

Potrivit lui Ion Lungu, s-a convenit cu proiectantul să se facă mai multe variante pentru a se putea preta pe diverse scenarii de finanțare. Primarul a explicat că foarte multe costuri țin de elemente precum funicular și parcul de aventură care urma să fie amenajat spre partea către Ipotești. De aceea, având în vedere limitele de finanțare europeană, este foarte posibil să se renunțe la acestea într-o primă etapă. O decizie clară încă nu este luată, urmând să mai aibă loc consultări cu proiectantul. (D.P.)

Vezi si

Ambulanța Suceava nu are furnizori de piese pentru Mercedesurile din dotare. 35 din 59 de utilitare au peste 10 ani de funcționare

Parcul auto al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava este cât se poate de divers, cu …