Sunday , January 29 2023

Inceput de an aglomerat pentru pompierii suceveni

In perioada 31 decembrie – 2 ianuarie 2017, pompierii suceveni au avut 119 intervenții, respectiv 15 incendii, 81 de misiuni de acordare a primului ajutor medical de către echipajele SMURD și 23 de alte misiuni specifice 

 

În perioada 31 decembrie 2016 – 2 ia­nuarie 2017, pompierii militari suceveni au executat 119 misiuni în domeniul situațiilor de urgență. S-au înregistrat 15 intervenții pentru localizarea și stingerea unor incendii, 81 de misiuni de acordare a primului ajutor medical de către echipajele SMURD și 23 de alte misiuni specifice.

Tot în perioada menționată, echipajele pompierilor paramedici SMURD, care au monitorizat pârtiile de schi din județ, au acordat primul ajutor medical pentru doi turiști care s-au accidentat. Ambele cazuri s-au înregistrat pe Pârtia „Parc”, din municipiul Vatra Dornei, unul pe 31 decembrie 2016 (contuzie la genunchi), iar al doilea pe 1 ianuarie 2017 (suspiciune de fractură la un picior). Turiștii au fost transportați la Centrul de primire Urgențe al spitalului din Vatra Dornei, pentru tratament de specialitate.

In noaptea de Revelion, la ora 00.05, militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje în aer liber, în municipiul Fălticeni. La sosirea pompierilor, ardeau coceni de porumb și un gard din lemn, fără pericol de propagare. Incendiul a fost stins la ora 00.45. Au ars aproximativ 300 de kilograme de furaje și circa șase metri liniari de gard. Focul a izbucnit, cel mai probabil, în urma unui joc de artificii/manipularea necorespunzătoare a materialelor pirotehnice. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

In prima zi a anului, la ora 19.51, militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți au intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la locuința lui P.T., din comuna Dornești. La sosirea pompierilor, ardeau cu flacără deschisă acoperișul casei și interiorul unei camere, ­e­xistând pericolul de propagare la întreaga locuință. Incendiul a fost stins la ora 20.55. In deflagrație au ars acoperișul casei pe o suprafață de 40 de metri pătrați și interiorul camerei, pe 15 metri pătrați. Au mai ars aparate electrocasnice și obiecte de mobilier. S-au degradat pereții locuinței, plafonul și elemente de tâmplărie.

Pompierii au salvat restul casei de locuit, iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect/neizolat cores­punzător. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

La data de 2 ianuarie 2017, la ora 12.55, ­mi­litarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu Serviciile Voluntar și Privat pentru Situații de Urgență din comuna Cornu Luncii, au intervenit cu patru autospeciale cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui A.I., din satul Brăiești, comuna Cornu Luncii. La sosirea echipajelor, ardea violent depozitul de furaje, existând pericolul de propagare la anexele gospodărești. Incendiul a fost stins la ora 14.25. Au ars aproximativ opt tone de furaje și s-au degradat alte cinci tone. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza scânteilor (provenite din soba cu acumulare de căldură) purtate de vânt pe materiale combustibile. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat anexele gospodărești.incendiu saru dornei

O femeie a ajuns la spital cu atac de panică după ce i-a luat foc casa

Tot în ziua de 2 ianuarie 2017, la ora 19.23, militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria numitei P.V. , din satul Saru Bucovinei, comuna Saru Dornei. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la o casă de locuit, existând pericolul de propagare la o altă locuință, aflată în imediata apropiere. Incendiul a fost stins la ora 22.30. Au ars acoperișul casei pe aproximativ 75 de metri pătrați și bunuri din interior (aparate electrocasnice, obiecte de mobilier și altele). S-au degradat pereții și tavanul casei, în proporție de 70%.

Pe timpul intervenției, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarei, în vârstă de 64 de ani, care a suferit un atac de panică. Femeia a fost transportată la Centrul de Primire Urgențe din Vatra Dornei, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului provenit din soba fără acumulare de căldură, amplasată necorespunzător față de materialele combustibile. Pompierii au salvat casa învecinată.

In aceeași seară, la ora 19.35, militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni și ai Punctului de Lucru Dolhasca au intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui R.F., din satul Siliștea Nouă, comuna Dolhasca. La sosirea echipajelor, incendiul se ­ma­nifesta la depozitul de furaje, existând pericolul de propagare la două case de locuit și la un adăpost de animale, aflate în apropiere. Incendiul a fost stins la ora 21.45, în deflagrație arzând circa cinci tone de furaje. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jocul copiilor cu focul. Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat cele două locuințe și adăpostul de animale. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …