Incepe construirea Autobazei pentru autobuzele electrice. Lungu: “Până în luna noiembrie lucrările vor fi finalizate”

22/02/20 ora:8:31am

Vineri, 21 februarie 2020,  au demarat lucrările pentru Autobaza Electrică de pe str. Căpitan Grigore Andrei din Burdujeni sat, în cadrul proiectului “Sistem integrat de transport public ecologic în Municipiul Suceava”.

“Firmele câștigătoare Asocierea Loial Impex pe partea de stații electrice și Con Bucovina pe parte de construcție hală, s-au angajat ca până în luna noiembrie lucrările, în mare, vor fi finalizate”, a declarat primarul Ion Lungu, prezent pe santierul viitoarei autobaze.

Ion Lungu a precizat ca Primaria a finalizat pe fonduri proprii platforma betonată pentru autobază și alimentarea acesteia cu curent electric.

Realizarea acestui proiect de construcție a clădirii autobazei pentru divizia electrică a TPL SA Suceava face parte din proiectul integrat de modernizare a transportului public local din municipiu, finanțat cu fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa 4. Tot prin proiectul respectiv urmează a se moderniza peste 50 de stații de autobuz și o stradă care va duce spre autogara respectivă, precum și achiziționarea de autobuze electrice cu lungimea de ­apro­ximativ 12 m și a altora cu lungimea de aproximativ 6 m. (O.S.)