Monday , October 3 2022

Incepând de astăzi, 5 lei coplata la Spitalul Judeţean

spital nou1

“Este nivelul minim stabilit. Această taxă ar putea fi plătită de 10-15 la sută din totalul celor internaţi întrucât restul sunt persoane care sunt exceptate prin legislaţie de la coplată”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Râmbu

Coplata la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava este 5 lei, a stabilit Consiliul director al unităţii medicale, iar managerul spitalului a estimat că dintre persoanele care se internează doar 10-15 la sută vor achita această taxă, restul încadrându-se în categoria celor exceptaţi de la plată.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Râmbu, a declarat că, în cadrul Consiliului director al unităţii, s-a stabilit nivelul coplăţii la externare să fie 5 lei. “Este nivelul minim stabilit. Această taxă ar putea fi plătită de 10-15 la sută din totalul celor internaţi întrucât restul sunt persoane care sunt exceptate prin legislaţie de la coplată”, a spus Râmbu. El a precizat că prin încasarea coplăţii unitatea spitalicească va obţine 20-25.000 de lei anual, sumă care va completa resursele spitalului şi va fi destinată fie achiziţionării de materiale pentru curăţenie, fie materialelor sanitare.
Râmbu a precizat că această taxă va fi percepută pentru persoanele care se internează începând cu 1 aprilie, iar SJU Suceava este pregătit din punct de vedere logistic, în sensul că în fiecare secţie vor exista chitanţiere, pacienţii vor putea achita suma respectivă în secţia în care sunt internaţi, iar banii încasaţi vor fi depuşi, zilnic, la casieria spitalului. Taxa va fi plătită o singură dată, la externarea din spital, indiferent de durata spitalizării, iar anumite categorii de pacienţi sunt excluse, printre care internările de urgenţă, toate internările pacienţilor cu boli cronice, a căror patologie necesită internări multiple, copiii până la 18 ani, gravidele şi lauzele, pensionarii care au pensii sub 740 de lei şi cei cu statut de persoane cu handicap.
Anual, în SJU Suceava sunt peste 35.000 de cazuri rezolvate, majoritatea internărilor fiind făcute prin Unitatea de Primire a Urgenţelor. t

Vezi si

Terenul viitoarei clădiri a Facultății de Medicină a fost transferat în administrarea USV

Consilierii județeni suceveni au aprobat trecerea unei suprafețe de teren de 1.440 de mp. din …