Monday , January 17 2022

Incep înscrierile pentru concursul național de Titularizare. Peste 1.000 de posturi didactice sunt disponibile

Începând de mâine și până în data de 29 iunie va avea loc înregistrarea dosarelor de înscriere a candidaților la concursul național de Titularizare, la Inspectoratului Şcolar Județean (IŞJ) Suceava. Ca noutate, la concursul din acest an, documentele de înscriere, cât și depunerea contestațiilor pot fi transmise și on-line. O altă modificare importantă este eliminarea probei de interviu pentru candidații care doresc să ocupe un post în regim de ”plata cu ora”, iar proba practică și inspecția la clasă nu se vor mai susține, din cauza pandemiei de coronavirus. Tot mâine va fi actualizată și publicată lista finală a posturilor didactice vacante ce vor fi disponibile pentru candidații care vor promova examenul de Titularizare.

Potrivit IŞJ Suceava, în unitățile de învățământ din județ mai sunt 121 posturi complete, cu viabilitatea mai mare de 4 ani, 428 de posturi complete, cu viabilitatea mai mică de 4 ani, și 616 posturi incomplete. Oferta este mult mai bogată față de anul anterior, iar inspectorii școlari și-au anunțat intenția de a elimina necalificații din unitățile de învățământ din județ, pe cât posibil.


Pe 1 iulie vor fi afișate listele cu candidații înscriși la examenul național de Titularizare, iar în perioada 1-9 iulie absolvenții promoției 2020/ absolvenții 2020 ai programelor de pregătire psihopedagogică vor putea depune la IșJ adeverințele de absolvire oferite de departamentele pentru pregătirea personalului didactic.

Examenul național de Titularizare va fi susținut în data de 15 iulie, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare. Comunicarea rezultatelor inițiale va avea loc în data de 21 iulie, iar după rezolvarea contestațiilor vor fi afișate rezultatele finale, în data de 28 iulie. Repartizarea candidaților se va face în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, iar, ca noutate, ședințele de repartizare a posturilor se pot desfășura și on-line. (O. N.)

Vezi si

Cinci cadre medicale de la secția de Medicină Internă a Spitalului Județean sunt diagnosticate pozitiv cu Covid 19

Este vorba despre doi medici și trei asistente n conducerea spitalului a chemat la muncă, …