Friday , May 14 2021

Incendiul din Palatul Administrativ al Sucevei amână cu un an Forumul Mondial al Diplomației Economice Suceava-Bucovina

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, va propune în ședința deliberativului județean sucevean care urmează a avea loc pe data de 30 martie anularea organizării în acest an a Forumului Mondial al Diplomației Economice Suceava-Bucovina programat în perioada 24-25 septembrie 2021 din cauza incendiului care a afectat Palatul Administrativ.

Potrivit documentelor prezentate pe site-ul instituției ca anexe la proiectul de hotărâre, Gheorghe Flutur a discutat cu reprezentanții Federației Europene a Camerelor de Comerț Bilaterale și s-a ajuns la concluzia că se impune modificarea perioadei de organizare a evenimentului în perioada 6-7 mai 2022, în loc de perioada 24-25 septembrie 2021.

Forumul respectiv este un eveniment ce-și propune să reunească factori decizionali ai diplomației economice, alegerea locului de desfășurare al evenimentului la Suceava ținând de localizarea geografică a județului, la frontiera estică a Uniunii Europene. De menționat este că organizatorul Forumului Mondial al Diplomației Economice de la Suceava-Federația Europeană a Camerelor Bilaterale de Comerț din Elveția e condusă de trei români și are ca membri camere de comerț bilaterale precum Tanzania-Irlanda, Slovenia-Nigeria sau România-Columbia.

Reamintim că, anul trecut, Gheorghe Flutur anunța că la acest forum – care s-ar fi organizat anul trecut la Geneva – urma să participe 400 de invitați din 35 de țări (asociații economice, camere de comerț bilaterale din UE, dar și din alte țări) iar printre invitații de marcă urmau să fie foști președinți ai Comisiei Europene, Romano Prodi și Jose Manuel Durao Barroso. De altfel, CJ Suceava a votat, în decembrie 2020, un acord de principiu pentru organizarea, în toamna anului viitor, la Suceava a Forumului Mondial al Diplomației Economice în organizarea Federației Europene a Camerelor Bilaterale.

În condițiile devastatorului incendiu de sâmbătă, 6 martie, pe termen scurt și mediu, CJ Suceava trebuie să aibă în vedere redirecționarea tuturor resurselor disponibile pentru lucrările de refacere a Palatului Administrativ. (D.P.)

Vezi si

Programul vizitei premierului la Suceava

Premierul Florin Cîțu va sosi, vineri, 14 mai, în Suceava urmând să facă mai multe …