Friday , December 2 2022

Incendiul de la Dornişoara, stins de pompieri după cinci zile

incendiu dornisoara - 1

Pompierii suceveni au reuşit să stingă după cinci zile de luptă cu focul, incendiul izbucnit în pădurea din localitatea Dornişoara, comuna Poiana Stampei u peste 650 de pompieri au intervenit la stingerea incendiului care a cuprins aproape 40 de hectare de pădure

Vineri, 3 mai a.c., în jurul orei 07.30, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava a fost anunţat de izbucnirea unui incendiu de fond forestier la graniţa dintre judeţele Suceava şi Bistriţa, în zona denumită Piciorul Zgârciului, pe raza comunei Poiana Stampei. Pentru recunoaşterea zonei de manifestare a incendiului, la faţa locului s-a deplasat un elicopter SMURD aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie, însoţit de un echipaj format din patru membri, sub directa coordonare a inspectorului şef, colonel Ion Burlui.
Intervenţia pentru localizarea şi lichidarea focului a continuat şi în zilele care au urmat, întrucât incendiul se manifesta neuniform, pe un versant cu o înclinaţie de circa 40 de grade şi o suprafaţă totală de aproximativ 40 de hectare. Complexitatea acţiunii a făcut ca, celor peste 420 de pompieri militari suceveni, să li se alăture efective ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bistriţa, 81 de pompieri voluntari aparţinând de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă Prundu Bârgăului şi Poiana Stampei, 105 lucrători de la Ocolul Silvic Tihuţa-Colibiţa din judeţul Bistriţa, 34 militari din cadrul M.Ap.N. şi zece muncitori din cadrul unei societăţi comerciale.
Pe parcursul celor cinci zile, forţele angrenate au acţionat continuu, cu motopompe transportabile şi remorcabile, autocamioane de transport, motofierăstraie, mijloace de primă intervenţie şi un elicopter SMURD.incendiu dornisoara - 2
Misiunea continuă şi în prezent, zona fiind supravegheată pentru a preîntâmpina reizbucnirea unor noi focare de incendiu. (C.Z.)

Vezi si

Femeie de 28 de ani prinsă în toiul nopții la volan fără permis

În noaptea de miercuri spre joi, la orele 01:50, pe drumul județean 178 de pe …

No comments

  1. 105 lucratori de la Ocol?34 militari MApN?Nu,domnilor,,va spun pt ca am prticipat la aceasta interventie de amploare.Nu a fost nimeni in afara celor de la ISU Suceava,sub o coordonare de exceptie a dl. col Burlui .Un aport deosebit l-au avut dl.col.Giurca si dl.col.Popovici.Si,binenteles,cei de la munca de jos:echiopaje de la Det.Suceava,Falticeni,Campulung Moldovenesc,Radauti,Solca,Siret,Vicov.,Vatra Dornei.Noi am stins ultimele focare in 13.05.,orele 20.00.Toata stima mea pt colegii de breasla care au stat nedormiti,nespalati,departe de familie,atata timp.Va spun eu sigu::aportul celor de la Ocol si MApN a fost nul.Pompierii din Suceava au facut totul.Cinste lor!