Incendiul de la Dorna Arini a produs unei societati de prelucrarea lemnului pagube de peste 500.000 de euro

15/06/19 ora:5:15am

Joi, 13 iunie 2019, în jurul orelor 05:00, la hala de debitare/prelucrare material lemnos aparținând S.C. Androcosmin Lemn SRL, administrată de Stanca Onofrei, din comuna Dorna Arini, a izbucnit un incendiu.

La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, care desfășoară activități pentru localizarea și stingerea incendiului, urmând să fie stabilită cauza producerii.

În urma incendiului a ars în totalitate hala de debitare/prelucrare material lemnos în suprafață de 600 metri pătrați și au fost afectate un utilaj tip volă, un utilaj de prelucrare material lemnos tip multilamă, trei banzice simple și un banzic automat, un utilaj cu patru fețe buncăr evacuare rumeguș, un circular, două pendule mari de îndreptat, un banzic vertical pentru tâmplărie și alte scule (drujbe, bormașini, aparat automat de ascuțit pânze de banzic, aparat de ascuțit pânze de circular, redresor, aparat de sudură, generator și compresor).

De asemenea, a fost afectată parțial clădirea în suprafață de 80 metri pătrați cu destinație de grup administrativ, birouri și locuință, dispusă în capătul halei, pe latura de est și a fost distrusă parțial semiremorca cu nr. de înmatriculare SV 82 COS parcată în apropiere. Au fost distruse în totalitate o rulotă și un banzic tip panglică aflate lângă hală.

S-a constatat de către angajații Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei că sursa de aprindere a fost „efectul termic al curentului electric”.

Valoarea prejudiciului a fost estimată 500.000 euro şi nu au rezultat victime omenești.