Friday , August 19 2022

Incendiu uriaș la Bucșoaia. O pensiune și o casă au fost distruse (FOTO)

Militarii Gărzii de Intervenție Gura Humorului și cei ai Detașamentelor Câmpulung Moldovenesc, Suceava și Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cornu Luncii, au intervenit  în noapte de miercuri spre joi cu șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în localitatea Bucșoaia, orașul Frasin.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat o clădire a unei pensiuni turistice și mansarda unei case de locuit, cu pericol de propagare la un adăpost de animale, corp comun cu locuința. Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere (la ora 02.52)  la numărul unic de urgență 112, iar propagarea flăcărilor a fost favorizată de cantitatea mare de materiale de construcții din lemn. Focul a fost lichidat la ora 7:30.

Au ars clădirea pensiunii turistice, P+1, și un foișor din lemn, pe o suprafață totală de aproximativ 170 de metri pătrați, aparatură electrocasnică, materiale textile, obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie din PVC și altele. De asemenea, au ars mansarda și acoperișul casei de locuit, pe o suprafață de aproximativ 130 de metri pătrați. S-au degradat învelitorile din tablă ale celor două clădiri, parterul locuinței, instalațiile sanitare și electrice, precum și acoperișul adăpostului de animale.

Conform ISU Suceava, cauza probabilă de izbucnirea incendiului a fost focul deschis în spații închise.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat parterul casei de locuit și adăpostul de animale.

Foto: ISU Suceava

 

 

Vezi si

Periplu al ministrului Dezvoltării la obiective de investiții în zona Fălticeniului

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a participat, ieri, la Fălticeni, la deschiderea șantierului pentru construirea primei …