Tuesday , September 27 2022

Incendiu la un grajd din Găinești, produs de o țigară scăpată în fân de proprietarul băut

Vineri seara, la orele 19:18, polițiștii au fost sesizați că a izbucnit un incendiu la un grajd de animale de pe raza satului Găinești, comuna Slatina. Frații B. Petru și B. Dumitru dețin o gospodărie pe raza satului Găinești formată din anexă pentru animale și casă de locuit.

În cursul zilei de 29.04.2022, B. Dumitru a consumat în exces băuturi alcoolice pe la diferite magazine din satul Găinești, iar în jurul orei 18.50 s-a deplasat la domiciliul său.

În jurul orei 19.00 acesta s-a urcat în podul anexei pentru animale unde era depozitată o cantitate de fân, loc în care și-a aprins o țigară pe care a scăpat-o în fân, astfel izbucnind incendiul.

La fața locului au intervenit pompierii voluntari din cadrul SVSU Slatina și Mălini și două autospeciale de pompieri din cadrul Detașamentului Fălticeni care au lichidat incendiul, stabilind drept cauză “folosire intenționată a sursei de aprindere”. În urma incendiului au ars aproximativ 100 metri din acoperișul anexei pentru animale, provocând un prejudiciu de aproximativ 5.000 lei.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «distrugere din culpă».

 

Vezi si

Laboratoare de informatică și cursuri de digitalizare pentru 600 de copii de la 3 școli din mediul rural, cu sprijinul Fundației Te Aud România și al companiei 3M

Proiectul ”Educație digitală după școală” va începe în această lună și se va derula pe …