Wednesday , February 8 2023

Incendiu la un centru de bătrâni din Frasin

Din cauza unui scurtcircuit electric, un incendiu a cuprins Centrul de îngrijire al bătrânilor „Așezământul social Sfântul Mare Mucenic Dimitrie și Sfânta Cuvioa­să Matrona” din Bucșoița – Frasin. Din fericire, nimeni nu a fost rănit

La data de 2 august 2018, la ora 13.13, prin 112 s-a anunțat faptul că la Așezământul de vârstnici din loca­litatea Bucșoița, orașul Frasin, a izbucnit un incendiu. Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că pe raza orașului Frasin, în localitatea Bucșoița, este amplasat Centrul de îngrijire al bătrânilor „Așezămantul social Sfântul Mare Mucenic Dimitrie și Sfânta Cuvioasă Matrona”, administrat de preotul paroh Tiberiu Luțac, de 46 de ani, localnic, care funcțio­nează din cursul anului 2011. Agenții au mai aflat că , în jurul orei 13.10,  a izbucnit un incendiu într-o anexă a centrului, în care se afla centrala termică ce deservește toată construcția. La sosirea echipajului la locul de intervenție ardea interiorul centralei termice, camera de stocare a curentului electric și acoperișul anexei. La momentul izbucnirii incendiului nicio persoană nu se afla în camera centralei sau în apropierea acesteia. La fața locului au intervenit pompierii militari din Gura Humorului, care au localizat și stins incendiul. În urma deflagrației au fost distruse  astereala acoperișului centralei termice pe o suprafață de apro­ximativ 35 mp, cablajele de alimentare, acumulatori, tavanul centralei. Din fericire, nu au fost victime ome­nești, iar valoarea pagubei a fost estimată la suma de 25.000 de lei.

Specialiștii din cadrul ISU Suceava au stabilit ca împrejurare determinantă a producerii incendiului „acumulator electric defect; sursa probabilă de aprindere: scurtcircuit electric; locul aprinderii: centrala termică; primul material care s-a aprins fiind ma­sele plastice; mijlocul care putea produce aprin­derea – acumulator baterie”. (D.Z.)

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Sucevean de 21 de ani, prins la volan drogat cu hașiș si amfetamină

În mașină, polițiștii au găsit și o țigară care probabil conținea marijuana. Luni, în jurul …