Monday , February 6 2023

Incendiu la o casă din Mănăstirea Humorului. O bătrână de 95 de ani a murit din cauza arsurilor suferite

Duminică dimineață, în jurul orei 8, a fost semnalat un incendiu la o casă din sat Mănăstirea Humorului. La fața locului au intervenit pentru stingerea incendiului 2 autospeciale din cadrul ISU- Gura Humorului, care au reușit stingerea incendiului. Totodată, la fața locului, s-a deplasat un echipaj din cadrul SMURD Gura Humorului, ocazie cu care într-o încăpere a locuinței, ce servea ca dormitor, a fost identificată pe podea Hojbotă Valeria, în stare de inconștiență, fiind preluată și transportată de către aceștia la UPU Gura Humorului pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Casa unde locuia Hojbotă Valeria este formată din două camere cu hol pe mijloc, iar în urma incendiului au rezultat pagube materiale, respectiv, distrugerea în totalitate a camerei unde locuia susnumita, holul suferind distrugeri parțiale iar cealaltă cameră nefiind afectată de incendiu.

Totodată, în urma extinderii incendiului a fost afectat și podul locuinței, suferind distrugeri parțiale. Din verificările efectuate de către lucrătorii ISU, aceștia au stabilit ca împrejurare determinată a producerii incendiului următoarele: ,,efectul termic prin amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijlocul de încălzire, respectiv sobă”.

Hojbotă Valeria a fost diagnosticată la UPU Gura Humorului cu ,,arsură prin flacără și contact, aproximativ 60 % suprafață cutanată, grad 3”. Bătrâna a fost transportată la U.P.U Suceava, unde în jurul orei 16.35 susnumita a decedat, cauza decesului fiind „stop cardio-respirator circulator ireversibil și arsură 60% din suprafața corpului” urmând a fi efectuată necropsia cadavrului în cursul zilei de 28.03.2022.

 

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …