Saturday , January 28 2023

Incendiu într-un apartament din Vatra Dornei, unde un tânăr bolnav a dat foc unui computer

In casă se afla încuiat un tânăr cu probleme psihice, care a refuzat accesul pompierilor. După ce au spart ușa, pompierii au fost nevoiți să-l scoată cu forța din apartament pe proprietar. Intr-o cameră, pe jos, ardeau mai multe hârtii, cartoane și o unitate de calculator 

Poliția municipiului Vatra-Dornei a fost sesizată prin  112 sâmbătă la prânz despre faptul că la etajul al treilea al unui bloc situat pe str. Gladiolelor iese fum dintr-un apartament.

Incendiul în cauză a izbucnit în una din camerele apartamentului locuit de Sebastian L., de 23 de ani, care suferă de boli psihice. În momentul sosirii la fața locului, pompierii și polițiștii au constatat că tânărul era încuiat în interiorul apartamentului, din apartament ieșea fum pe geamuri, iar la solicitarea poliției a refuzat să descuie ușa pentru intervenția echipajului de pompieri solicitat la fața locului. În prezența vecinilor, ușa metalică a apartamentului în cauză a fost deschisă prin forțare de pompieri, iar într-o cameră a fost identificat un focar de incendiu pe pardoseală. Sebastian L. a refuzat să iasă din apartament și a fost scos cu forța. Ulterior a fost condus la Spitalul Municipal Vatra-Dornei în vederea acordării primelor măsuri de îngrijire medicală.

Echipajul de pompieri a localizat incendiul, care se manifesta cu flacără deschisă pe pardoseala camerei în cauză, unde ardeau mai multe hârtii și cartoane peste care se afla așezată o unitate centrală de calculator. Nu au existat victime omenești. Valoarea prejudiciului a fost estimată 1.000 de lei. În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere din culpă”. (O.S.)

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …