Monday , October 3 2022

Incendiu de proporții la gospodăria unei bătrâne din Volovăț

Din cauza unor conductori electrici defecți, casa, grajdul și mai multe anexe dintr-o gospodărie din Volovăț au fost cuprinse de flăcări. In incendiu a pierit un cal

pompieri

Ieri dimineață, la ora 01.42, militarii Detașamentelor de Pompieri Rădăuți și Suceava și cei ai Gărzii de Intervenție Siret, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Volovăț au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria Ilenei L., de 73 de ani, din comuna Volovăț.

La sosirea pompierilor ardeau generalizat casa și anexele gospodărești, existând pericolul de propagare la proprietățile învecinate. Incendiul a fost stins la ora 06.04.

Au ars casa de locuit pe 80 de metri pătrați, adăpostul de animale și depozitul de furaje, construcție corp comun, pe 100 de metri pătrați și o anexă pe 40 de metri pătrați. Au mai ars bunurile din locuință și anexe, o tonă de furaje și circa 50 de metri liniari de gard din lemn. S-au degradat o mașină de tocat furaje și un motor electric. Din păcate, în incendiu a pierit un cal. Prejudiciul total a fost estimat la 75.000 de lei.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de conductori electrici cu defecțiuni.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat cele două gospodării aflate în imediata apropiere. (D.Z.)

 

Vezi si

Terenul viitoarei clădiri a Facultății de Medicină a fost transferat în administrarea USV

Consilierii județeni suceveni au aprobat trecerea unei suprafețe de teren de 1.440 de mp. din …