Wednesday , February 8 2023

Incendiu de proporții în Piața Mare din Rădăuți

Duminică, în Piața Mare din Rădăuți a izbucnit un incendiu violent, o armată de pompieri intervenind pentru a stinge flăcările. Până aseară nu fuseseră raportate persoane rănite  foc piata radauti 1

Un incendiu puternic a avut loc ieri după-amiază în Piața Mare din Rădăuți. La fața locului au intervenit numeroase echipaje de pompieri de la Detașamentul Rădăuți, dar și de la Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava. In zonă sunt mai multe clădiri comerciale, una lângă cealaltă, dar și o locuință, flăcările extinzându-se pe o suprafață de peste 800 de metri pătrați. Nu se știa aseară de unde a izbucnit exact focul.

foc piata radauti  2Din fericire, complexul comercial nu funcționează duminica, iar cei aflați în casa de locuit au ieșit înainte de venirea pompierilor. Intervenția cadrelor ISU a fost una extrem de dificilă din cauza viscolului puternic și a temperaturilor foarte scăzute, care ajungeau în zonă și la -20 de grade Celsius. Localnicii din zonă au zărit flăcările de la distanță și s-au speriat, aceasta fiind o zonă intens circulată din oraș. Din primele informații obținute, nu sunt persoane rănite.  Suprafata afectată este de 800 de metri patrati. Este vorba despre un complex de clădiri, hala de brânzeturi,o  carmangerie, hala centrală, un restaurant, o pescărie, două case și garaje dar și clădirea Romtelecom, a cărei fațadă a fost afectată. Pompierii fac cercetari pentru a stabili de unde a izbucnit focul, fiind posibil ca sursa să o reprezinte un coș de fum. (D.Z.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …