Thursday , April 18 2024

Încasări slabe la bugetul Sucevei pe fondul pandemiei de coronavirus

În primele nouă luni din 2020, încasările la bugetul Sucevei au scăzut cu 1,2 milioane de euro față de aceeași perioadă din 2019.

O informare recentă a fost făcută de primarul Ion Lungu, care susține că în lipsa unui ajutor din Fondul de rezervă al Guvernului nu li se vor putea acorda firmelor facilitățile prevăzute de Codul Fiscal. El a precizat că se referă, în primul rând, la firmele din sectorul economic HoReCa, grav afectat de pandemia de coronavirus.

„Situația financiară a Primăriei Suceava este delicată. Dacă nu vor fi alocate fonduri de la Guvern, nu vom putea acorda nici noi, mai departe, scutiri pentru sectorul HoReCa”, a declarat Ion Lungu. Pe de altă parte, el a anunțat că solicitările pentru acordarea facilităților fiscale vor putea fi înregistrate până pe 21 decembrie, prin urmare concluzia este că o astfel de situație este provizorie și sunt încă speranțe cu privire la acordarea unor fonduri guvernamentale. (D.P.)

 

Vezi si

Adăpost de animale incendiat intenționat la Marginea (FOTO, VIDEO)

Pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Marginea …