Tuesday , October 4 2022

Încasări la bugetul Sucevei mai mari față de anul trecut

Primăria municipiului Suceava a încasat la bugetul local cu 4,72% mai multe taxe și impozite locale în primele trei luni ale acestui an, față de perioada similară a anului trecut.

Ca și în anii trecuți, cei care și-au achitat obligațiile au beneficiat de o reducere de 10%. O informare în acest sens a fost făcută de primarul Ion Lungu în declarația de presă de miercuri, 6 aprilie. „Am încasat destul de bine și am trecut prin acel zero la datorii.  Pe 23 martie nu am avut nicio datorie la școli iar pe 30 martie am trecut prin zero la datoriile totale ale Primăriei. Una peste alta eu mă declar mulțumit și mulțumesc direcțiilor de specialitate care a lucrat  în program prelungit, care au dat relații și online și la casierii pentru ca treaba să meargă bine”, a declarat Ion Lungu.

În primul trimestru al anului curent s-au încasat 47,17 milioane de lei, a precizat edilul, în timp ce în perioada similară din anul trecut s-au încasat 44,977 de milioane de lei. La persoanele juridice creșterea a fost de numai 1,83%, în vreme ce la persoanele fizice de 8,78%.

Primarul a arătat că bonificațiile acordate în acest an s-au ridicat la 3,43 de milioane de lei mai mari ca anul trecut când s-au cifrat la 3,202 milioane de lei. Statistica arată că 80,15%  dintre contribuabili au achitat impozitele în numerar la ghișeele Primăriei, 13,99% cu cardul și 5,86% au făcut plăți electronice. (D.P.)

Vezi si

1,4 milioane de euro pentru modernizarea unui kilometru de drum județean în zona de munte

Nu mai puțin de cinci oferte au fost depuse la licitația organizată recent de Direcția …