Sunday , June 26 2022

Incă unul dintre țiganii care s-au bătut în fața unui magazin din Acheia a fost reținut

La sfârșitul lunii noiembrie 2016, mai mulți indivizi de etnie rromă s-au luat la bătaie în fața unui magazin din Acheia din cauza unei tinere. Sase dintre bătăuși au ajuns la spital cu leziuni ușoare. Unul dintre agresori a fost reținut zilele trecute de polițiști

 arestat

 

Polițiștii suceveni au continuat cercetările cu privire la scandalul izbucnit la data de 29 noiembrie 2016, în jurul orei 18.00, în cătunul de rromi din comuna Acheia, materializat prin „lovire” cauzatoare de leziuni traumatice. In urma probelor administrate de agenți s-au extins cercetările și cu privire la infracțiunea de „tulburarea ordinii și liniștii publice”. Astfel, la data de 10 ianuarie 2017, Poliția comunală Acheia a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Gheorghe-Viorel Dranca, de 32 ani, din localitate, pentru săvârșirea a două infracțiuni de „lovire sau alte violențe” și a infracțiunii de „tulburare a ordinii și liniștii publice”. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava. Cu o zi înainte, polițiștii suceveni au dispus arestarea lui Nicolae Marius Darie, de 19 ani, din Acheia, implicat în aceeași altercație.

Reamintim că la data de 29 noiembrie 2016, la ora 18.08, Poliția comunală Acheia a fost anunțată prin 112 despre faptul că în comunitatea de rromi a izbucnit un scandal. La fața locului s-a deplasat o patrulă mixtă din cadrul Poliției comunale Acheia, care a constatat că mai multe persoane de etnie rromă aflate sub influența băuturilor alcoolice se manifestau violent verbal și fizic. Pentru aplanarea scandalului și dispersarea persoanelor aflate în zonă s-a solicitat sprijinul Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava, precum și al grupei de intervenție din cadrul IJJ Suceava.

Polițiștii au stabilit că în ziua de 29 noiembrie 2016, în jurul orei 18.00, Simi – Nicolae Bozomală, de 19 ani, Nicolae – Marius Darie, de 18 ani și prietena lui Aura – Ramona Bozomală, zisă Coca, toți din comuna Acheia, au mers la ­ma­gazinul IF Dranca Radu Stelică de pe strada Aramei. Primii doi erau în stare de ebrietate și aveau asupra lor o sticlă cu votcă. În incinta magazinului s-au întâlnit cu Iulian – Gheorghe D., de 15 ani și Vasile – Valentin Fieraru, de 41 de ani, ambii din localitate. Cel din urmă le-a cerut celor doi tineri să părăsească magazinul, spunându-le că în interiorul acestuia nu se consumă alcool. Aceștia au părăsit magazinul, fiind urmați de cei doi.

Ajunși în stradă, în fața magazinului, Nicolae Marius Darie s-a luat la ceartă cu Iulian – Gheor­ghe D., acesta din urmă fiind fostul prieten al Aurei Ramona Bozomală. Cearta dintre cei doi s-a transformat rapid într-o bătaie, aceștia lovindu-se reciproc. Valentin – Vasile Fieraru a intervenit pentru a-i despărți, moment în care a fost lovit de Simi – Nicolae Bozomală. La fața locului a fost chemată o ambulanță pentru acordarea îngrijirilor me­dicale lui Vasile Valentin Fieraru, însă până la sosirea acesteia rudele celor implicați s-au angrenat într-o bătaie generală.

Din primele cercetări făcute de polițiști a rezultat că Nicolae – Cezar Oancea, de 33 de ani și Dumitru – Gabi Oancea, de 39 de ani, l-au lovit cu pumnii pe Gheorghe – Viorel Dranca, de 32 de ani, toți din comuna Acheia. Totodată, Nicolae – Cezar Oancea a declarat că Gheorghe – Viorel Dranca l-ar fi lovit în zona capului. Dumitru Gabi Oancea a spus că a fost lovit cu pumnii de Gheorghe – Viorel Dranca.

Persoanele care acuzau sau prezentau leziuni au fost transportate la spital pentru a le fi acordate îngrijiri medicale, fiind diagnosticate astfel: Valentin – Vasile Fieraru – „TCC ușor prin agresiune, plagă contuză occipitală”, Nicolae – Marius Darie – „contuzie prin agresiune, traumatism cranio – facial minor, contuzie antebraț stâng”, Nicolae – Cezar Oancea – „traumatism prin agresiune, contuzie antebraț drept”, Dumitru – Gabi Oancea – „contuzie toracică prin agresiune”, Gheorghe – Iulian D. – „contuzie cot stâng prin agresiune”, Gheorghe – Viorel Dranca – „contuzionat prin agresiune, contuzie articulară stânga”. (Dănuț ZUZEAC)

 

 

Vezi si

129 de amenzi, 17 permise reținute și 17 certificate de înmatriculare retrase sâmbătă noaptea, în timpul unei razii pe străzile municipiului Suceava

Începând de sâmbătă seara, de la ora 17.00 și până duminică dimineață la ora 04.00, …