Wednesday , October 5 2022

Incă un sucevean a murit din cauza gripei porcine

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 58 de ani din zona Vatra Dornei u pacientul a murit la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, după aproape o săptămână de spitalizare. Rezultatele laboratorului Institutului Cantacuzino au confirmat primul caz de gripă cu virusul AH3 în Suceava. Pacientul este un bărbat în vârstă de 41 de ani din Suceava. Alți peste 3.000 de suceveni au necesitat asistență medicală pentru diferite forme de afecțiuni respiratorii

gripa porcina

Gripa cu virusul AH1N1 cunoscută și sub numele de gripă porcină, continuă să facă victime în rândul sucevenilor. Zilele trecute s-a înregistrat al doilea deces din această cauză. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 58 de ani din zona Vatra Dornei care, după aproape, o săptămână de spitalizare la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, a pierdut lupta cu viața. “Pacientul în vârstă de 58 de ani prezenta numeroase afecțiuni cronice asociate. Despre această situație am fost informați conform metodologiei Ministerului Sănătății aplicate la nivel național”, au confirmat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava. Primul deces s-a înregistrat în Suceava, în ziua de 18 februarie, când un pacient suspect de gripă porcină a murit la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. Bărbatul în vârstă de 47 de ani din Câmpulung Moldovenesc a fost diagnosticat cu bronhopneumonie severă. Nici unul dintre acești pacienți nu a fost vaccinat antigripal.
Rezultatele analizelor de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino din București au confirmat primul caz de gripă cu virusul AH3 din județul Suceava. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Suceava. La începutul săptămânii, medicii suceveni au trimis la Institutul din Capitală, două probe biologice, însă doar într-un caz a fost confirmată prezența virusului AH1N1, la o femeie în vârstă de 55 de ani, cel de-al doilea pacient dovedindu-se purtător al virusului AH3.
In ultima săptămână, 19 persoane din județ au ajuns la medic cu simptome de gripă, opt dintre acestea necesitând internare într-o unitate spitalicească. La acestea se mai adaugă peste 3.000 de suceveni care au necesitat asistență medicală din cauza afecțiunilor respiratorii.
In ultimele șapte zile, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat  2.420 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare, numărul fiind în creștere, dacă ne raportăm la cifrele înregistrate în săptămâna precedentă. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani, în timp ce în rândul nou-născuților, au fost diagnosticați cu infecții acute ale căilor respuratorii, un număr de 323 de copii.
Dintre toate aceste cazuri, 49 de pacienți au necesitat internare într-o unitate spitalicească, crescând astfel și numărul persoanelor care au necesitat spitalizare față de săptămâna precedentă, când au fost doar 38 de pacienți internați.
Tot în cursul săptămânii trecute, s-au mai înregistrat și 681 de cazuri de pneumonii. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 147, s-au înregistrat la grupa de vârstă de 15-49 de ani, urmată de grupa de vârstă 50-64 cu 128 de cazuri. In rândul copiilor cu vârsta între 5-14 ani, au fost 103 pacienți diagnosticați cu preumonii, iar în rândul persoanelor cu vârsta de 65 de ani și peste au fost 101 cazuri. Cele mai puține cazuri de pneumonie au fost printre nou-născuți, și anume 78 de cazuri. Dintre pacienții afectați de pneumonie, 109 au necesitat internare într-o unitate spitalicească. (Cristina RUSTI)

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Un bărbat și o femeie, beți cui, găsiți de polițiști în centrul Sucevei lângă un Mercedes cu o roată ruptă

 Nu e clar cine a condus mașina, dar bărbatul a  fost încătușat pentru că a …