Saturday , October 1 2022

Încă un șofer beat și fără permis a ajuns în arest. Peste 70 de suceveni au ajuns după gratii de la începutul anului pentru asemenea infracțiuni

Peste 70 de șoferi au ajuns în arestul IPJ Suceava de la începutul anului pentru infracțiuni la regimul rutier, în special pentru consum de alcool la volan.  Încă de la debutul programului de prevenire a accidentelor rutiere polițiștii au avertizat că vor dispune măsuri ferme, inclusiv privative de libertate față de cei care nesocotesc legislația rutieră.

Polițiștii reamintesc că scopul programului de prevenire a accidentelor rutiere nu este privarea șoferilor de dreptul la libertate ci creșterea gradului de siguranță rutieră și conștientizarea importanței respectării legii.

Astfel, vineri, în jurul orei 01.50, un echipaj din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Calea Cernăuți din localitate, autoturismul condus de un localnic de 41 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, bărbatul de 41 de ani fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

 

„Deși măsurile ferme dispuse de polițiști au fost intens mediatizate tocmai în vederea responsabilizării și conștientizării consecințelor în plan juridic și personal generate de nesocotirea legislației rutiere, în continuare există șoferi care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier și pun în pericol atât propria viață cât și integritatea celorlalți participanți la trafic”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava. t

 

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …