Monday , October 3 2022

Incă un om mort din cauza bâlbelor de la Ambulanţa suceveană

ambulanta [800x600]

Familia bărbatului care a ajuns acum două săptămâni la Spitalul din Rădăuţi bolnav de gripă şi a  făcut o reacţie alergică după o injecţie cu antibiotic, acuză Serviciul Judeţean de Ambulanţă că decesul bărbatului s-ar fi datorat în mare măsură faptului că a fost transferat cu o salvare la Suceava cu mare întârziere. Prima ambulanţă sosită la Rădăuţi de la Suceava pentru a-l prelua pe bărbatul respectiv nu avea medic, iar aparatura de monitorizare era defectă. Medicii rădăuţeni au chemat o altă ambulanţă, care a sosit într-un târziu, pacientul plecând spre Spitalul Judeţean Suceava abia la trei ore de la primul apel.  “Nu ştiu, nu mi-a raportat nimeni nimic”, se apără în stilul său caracteristic directorul SJA, Daniel Martiniuc. Intr-un caz asemănător, acum câteva luni, o femeie de 38 de ani, barmaniţă la un pub din Suceava, a murit cu zile plimbată cu o ambulanţă fără medic  

 

Un bărbat în vârstă de doar 47 de ani a murit în floarea vârstei aşteptând să fie transferat la Spitalul Judeţean de la Spitalul Municipal Rădăuţi. Aşa cum am relatat în ediţia de ieri a cotidfianului OBIECTIV, I. Nechiforel din localitatea Marginea a ajuns la unitatea spitalicească din Rădăuţi din cauza unei gripe, şi a fost tratat cu un antibiotic care i-a declanşat bărbatului o puternică reacţie alergică. Când medicii de acolo au constatat că starea lui se înrăutăţeşte, au decis transferul pacientului la Spitalul Judeţean Suceava. Ambulanţa care a venit de la Suceava nu avea medic, iar aparatul de monitorizare era defect. Ambulanţa avea doar o asistentă, care, după cum reiese din declaraţiile membrilor familiei, tot apăsa butoanele aparatului de monitorizare cardiacă în speranţa că acesta va porni. Medicii rădăuţeni au chemat o altă ambulanţă, fapt ce a dus la o întârziere de trei ore până când pacientul a plecat spre spitalul sucevean. In acest fel s-a pierdut timp preţios, familia lui I. Nechiforel povestind organelor de Poliţie care se ocupă de anchetă că bărbatul a aşteptat ambulanţa, fiind sigur că o să fie salvat la unitatea spitalicească din Suceava. Insă din păcate, inima sa nu a mai rezistat şi a intrat în stop cardiorespirator. „A ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe în manevre de resuscitare şi din păcate nu s-a mai putut face nimic. Medicii suceveni doar au constatat decesul” ne-a declarat doctorul Tiberius Brădăţan, director medical în cadrul Spitalului Judeţean Suceava.
Reacţia directorului Daniel Martiniuc de la SJA Suceava a fost una foarte dezinteresată menţionând că „nu ştiu nimic, nu mi-a raportat nimeni nimic”. Acesta nu este primul caz când un sucevean moare aşteptând ambulanţa. Angela A. în vârstă de 38 de ani, din Suceava a murit la începutul lunii decembrie, anul trecut. Femeia lucra la pub-ul “La Bibliotecă”, iar în timpului unei ture de noapte a tot repetat că se simte rău şi o doare foarte tare capul. La un moment dat a căzut din picioare, iar persoanele de faţă au sunat de urgenţă la 112, solicitând o ambulanţă.  La faţa locului s-a prezentat însă un echipaj al Serviciului de Ambulanţă în care erau doar şoferul şi o asistentă, care, depăşiţi  de situaţie, au solicitat ajutor colegilor lor. Cea de-a doua ambulanţă sosită la pub-ul “La Bibliotecă” era dotată corespunzător, a ajuns într-un final la pub-ul „La Bibliotecă” după ce iniţial a ajuns în faţa Bibliotecii Judeţene din centrul oraşului. Femeia a fost intubată şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, unde a fost diagnosticată de către medicii urgentişti cu stop cardiorespirator şi accident vascular hemoragic. Un nou ghinion pentru femeie. Computerul tomograf al Spitalului Judeţean a fost dezactivat începându-se operaţiunile de montare al celui nou, drept urmare s-a luat decizia transportării pacientei la Centrul Medical “Arcadia” pentru această investigaţie.  Din nefericire, Angela A. a murit în ambulanţă în drum spre “Arcadia”.
Familia lui I. Nechiforel a făcut o sesizare şi la Colegiul Medicilor pentru a se constata cine se face răspunzător de moartea bărbatului. Rămâne de văzut cât va dura investigaţia, pentru că reprezentanţii Colegiului Medicilor Suceava încă nu au ajuns la o concluzie nici în cazul barmaniţei Angela A., având cazuri nerezolvate încă din luna iulie a anului trecut. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Sunați la 112 dacă ați văzut acest bărbat!

Poliţia desfăşoară activităţi de căutare şi identificare a persoanei dispărute POPESCU CEZAR VASILE, de 41 …

One comment

  1. Cand analfabetii suna la 112 si nu stiu sa vorbeasca cam acolo se ajunge. Ei au cerut o ambulanta “la Biblioteca”, iar operatoarea a trimis salvarea la Biblioteca I. G. Sbiera, si nu la “CRASMA LA BIBLIOTECA vis a vis de Primarie”. Bilba a fost a celor ce au solicitat ambulanta. Iar pe de alta parte saraca femeie era atat de grava incat . . .