Monday , February 6 2023

Încă un hoț din banda care a spart în serie vilele afaceriștilor suceveni a fost arestat preventiv

În cursul zilei de ieri, Tribunalul Suceava a dispus arestarea în lipsă pentru 30 de zile a inculpatului Vasile Marian Pirojec sub aspectul comiterii infracțiunii de complicitate la furt calificat. Decizia poate fi atacată în termen de 48 de ore de la comunicare. Acesta face parte din gașca de hoți ce a spart vilele a mai multor oameni de afaceri din municipiul Suceava și localitățile vecine și se pare că ar fi plecat din țară imediat după ce polițiștii au început să ia urma  “tovarășilor” sai.

În urmă cu două săptămâni, alți trei membri ai grupării, respectiv Cezar – Ioan Dumitru, Sergiu Nicolae Lahman și Tiberiu Cătălin Mercheș au fost prinși și reținuți de polițiști, iar ulterior arestați preventiv. Aceștia sunt bănuți de comiterea mai multor furturi din casele afa­ceriștilor din Suceava.

Infracțiunile celor trei

Cezar Ioan Dumitru, zis Crețu, (33 de ani) este cercetat pentru „furt calificat”, faptă comisă la data de 19 iulie 2018 și pentru „șantaj în formă continuă”, faptă comisă în intervalul 25 august 2018 – 18 octombrie 2018.

Cătălin Tiberiu Mercheș (24 de ani)este cercetat pentru „furt calificat”, faptă comisă la data de 19 iulie 2018 și pentru „șantaj”, faptă comisă la data de 31 septembrie 2018.

Sergiu Nicolae Lahman (19 ani) este cercetat pentru „furt calificat”, una dintre fapte fiind comisă la data de 19 iulie 2018 și încă una la data de 1 spre 2 aprilie 2017. Individul este cercetat și pentru „furt”, faptă comisă în perioada 26 – 27 aprilie 2017. Aceeași persoană este cercetată și pentru „acces ilegal la un sistem informatic” și „efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos”, fapte comise la data de 26 aprilie 2017.

Cum a decurs furtul de pe 19 iulie 2018

La data de 19 iulie 2018, Mercheș a făcut rost de ciorapi de damă, de culoare închisă, pentru a nu lăsa urme. Unul dintre ciorapi, Mercheș i l-a dat lui Lahman. La data de 19 iulie 2018, în jurul orei 00.30, Mercheș a întrerupt alimentarea cu energie electrică de la panoul casei persoanei vătămate, astfel dezactivând sistemul de supraveghere video.

În intervalul orar 01.30-03.30, Lahman și al patrulea participant (trimis în judecată pentru comiterea acestei fapte în calitatea de coautor), au intrat în casa respectivă, forțând cu o rangă un geam termopan. Din acea casă, indivizii au furat bani, în euro și lei, bijuterii din metale prețioase, ceasuri și un joc Playstation. Prejudiciul a fost de 163.500 de lei.

Cezar Ioan Dumitru, zis Crețu, i-a convins și ajutat pe ceilalți doi inculpați, cât și pe al patrulea participant, Mihai Gabriel Precob, să comita fapta de la data de 19 iulie 2018. Crețu a cumpărat un autoturism special pentru a comite respectivul furt, și le-a dat, „colegilor” săi, informațiile despre persoana care a plecat de acasă. Crețu le-a promis celor trei autori faptul că el va asigura paza în zona faptei, ceea ce a și făcut. După ce fapta a fost comisă, toți au urcat în mașina cumpărată de Crețu și au plecat, ulterior împărțind bunurile furate.

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …