Friday , December 9 2022

Incă un hipermarket la Suceava? Proprietarii de la Shopping City au contestat deja autorizaţia unui nou proiect de retail în apropierea lor

carrefour parcare

Deşi declară că singurul centru comercial pe care îl deţin în ţară care a fost reevaluat în creştere este la Suceava, investitorii britanici de la Argo Real Estate Opportunities Fund susţin că au contestat autorizaţia pentru un nou proiect de retail în apropierea Shopping City

Reprezentanţii Argo Real Estate Opportunities Fund – proprietarii Suceava Shopping City (SCS)- nu agrează sub nicio formă competiţia, fiind îngrijoraţi de apariţia unui posibil competitor. Potrivit unor articole apărute, ieri, în mai multe publicaţii cu profil economic şi financiar, cei de la Argo Real Estate Opportunities Fund anticipează o creştere a concurenţei în municipiul Suceava pe piaţa de retail. Din punctul lor de vedere, „în mod surprizător” în vecinătatea Suceava Shopping City este planificată construcţia unui alt proiect de retail.
Potrivit celor menţionate în articolele din publicaţiile centrale respective, cei de la Argo Real Estate Opportunities Fund „au contestat autorizaţia de construcţie depusă pentru acest proiect la autorităţile din Suceava”. Interesant este însă că, cel puţin ieri la amiază, nici viceprimarul Ovidiu Doroftei nu ştia de vreun demers de acest gen şi nici cei de la SCS iar până aseară, la închiderea ediţiei, niciun răspuns la întrebările trimise pe această temă nu ne-a fost comunicat de către Argo Real Estate Opportunities Fund.
In principiu, două ar fi hipermarketurile care ar putea deranja prin apropierea de SCS, primul fiind mai vechi, începând încă din 2008 şi anume al celor de la Arabesque, lucrările fiind sistate pe fondul crizei iar al doilea, pe terenul fostului Romups, al celor de la Dedeman. Acesta din urmă este un proiect mai nou şi este situat chiar peste drum de SCS, dar nu s-a ajuns, din ceea ce ştie el, până la emiterea autorizaţiei şi, de asemenea, nu are cunoştinţă despre vreo contestaţie. „Nu ştiu să fi eliberat autorizaţie Primăria, dar noi nu putem să ne abatem de la prevederile legii iar piaţa este liberă”, a declarat Ovidiu Doroftei.
Temerea investitorilor britanici este justificată însă de faptul că, Suceava este oraşul cu cele mai multe spaţii moderne de retail raportate la mia de locuitori din România, iar unele proiecte au pierdut aproape toţi chiriaşii.
De menţionat că singurul proiect din cele patru pe care le au britanicii de la Argo Real Estate Opportunities Fund şi care, în prima parte a acestui an, a fost reevaluat în creştere este cel din Suceava, de la 62,5 milioane de euro la 64,6 milioane de euro, cu toate că şi în acest caz vânzările au înregistrat scăderi în primul trimestru. Totodată, compania a ajuns la o înţelegere cu Decathlon pentru deschiderea unui magazin de 1.500 de metri pătraţi în interiorul proprietarii Suceava Shopping City. (D.P.)

Vezi si

Bărbat găsit mort într-o casă cuprinsă de flăcări, la Voievodeasa

Vineri dimineață a izbucnit un incendiu la o casă de locuit din satul Voievodeasa, comuna …

2 comments

  1. Sunt f deacord cu u..nimeni numai face nimik..toti promit..dar nu stiu decit sa fure..si sa sti ca intereseaza. ceea ceai de spus..tocmai asta e prob noastra ca tacem..si ne adaptam cu situatia….. Si referitor la ce ai spus cu pers instrainatate…pai ce sa faciin ro? sa mori de foame…maiales sa ai familie,copii?Sunt si eu plecata…sunt tinara…viata nu e usoara nici aici..dar macar ai un servici…

  2. Bai fratilor, haideti sa facem ceva in privinta acestor supermaketuri care cresc ca ciupercile dupa ploaie. Autoritatile locale, in frunte cu *** de Lungu care nu stie altceva decat asfaltari, borduri si molluri peste molluri, sensuri giratorii, ei altceva nu stiu. Bai tradatori de tara ce sunteti voi, daca tot este sa vindeti sau sa cedati un teren aduceti investitori care sa faca o fabrica sa aiba mai multi de lucru, nu molluri care au aceiasi marfa si putere de cumparare cangi. Cu ce sa cumpere omul daca nu are servici. Cei de la Cluj cum dracu pot sa atraga investitori si fac fabrici ? Voi va credeti stapani pe aceste pamanturi care vorba lui Stefan cel Mare, stiti ce a spus… O sa spuna Lungu ca deobicei ca este o zona ecologica, mai sa fie oare ? cand toata zona Sucevei este plina de praf si de miros de cacat de la statia de epurare. Ia mai lasa-ne mai Lungule ca nu ai facut nimic pentru acest oras. Din cate stiu eu Suceava a fost unul din orasele puternic industrializate din tara. Acum ce s-a ales in el ? Se vede foarte bine cu fostul CCH care chipurile a fost privatizat. A fost vandut pe nimic, guvernantii si cu autoritatile locale au luat spaga care li se cuvenea si marele patron si-a scos inmiit banii. Asa s-a intamplat cu fiecare fabrica facuta de Ceausescu, cu multa truda si sudoare. Acum se darama tot. Acesti tradatori de tara ar trebui impuscati. Nu merita sa traiasca pe acest pamant. Cine este patriot sa faca ceva ca de altfel o sa ajungem ca pe timpuri, iobagi pe mosiile strainilor. Ar mai fi de spus foarte multe lucruri, dar cred ca nu intereseaza pe nimeni, toti se refugiaza in strainatate si cred ca asa se rezolva problemele. Pacat de aceasta tara ca se destrama incetul cu incetul.