Sunday , November 27 2022

Incă un faliment previzibil în grupul de papucari Agdesy de la Vicovu de Jos

agdesy [800x600]

O firmă din Otopeni a cerut falimentul firmei Agdesy Boots, la doi ani de la intrarea în faliment a firmei mamă – Agdesy SRL. Datoriile invocate – peste 170.000 de lei, contravaloarea unor piei de bovină livrate

SC Seva Brothers SRL Otopeni, judeţul Ilfov a depus zilele trecute la Tribunalul Suceava o cerere de deschidere a procedurii insolvenţei împotriva SC Agdesy Boots SRL Vicovu de Jos. Conform cererii de deschidere a insolvenţei, firma din Otopeni a încheiat cu Agdesy Boots în data de 15 aprilie 2013, un contract de vânzare – cumpărare mărfuri – livrare piele de bovină în sumă totală de 170.300 de lei. Debitoarea a emis ca instrument de plată un cec, pentru suma de 148.000 de lei diferenţa de 21.700 de lei urmând a fi virată în cont. Din această ultimă sumă, s-a plătit doar 10.000 de lei. Când fila cec a fost prezentată la bancă, cei de la Seva Brothers au aflat că nu există disponibil în contul debitoarei. In aceste condiţii s-a dispus executarea silită împotriva firmei Agdesy Boots şi a patronului acesteia, Carcea Daniel. A rezultat că nici firma debitoare şi nici administratorul nu au bunuri ce ar putea fi vândute pentru recuperarea datoriei.
Agdesy Boots SRL nu reprezintă altceva decât o reîncercare de reluare a afacerii cu încălţăminte de căte familia Carcea din Vicovu de Jos după ce firma mamă, Agdesy SRL, a intrat în faliment. Se pare că firma ilfoveană nu era la curent cu trecutul mărcii Agdesy, de vreme ce s-a aventurat să “scape” materie primă pentru încălţăminte de o asemenea valoare. Sau poate că, cine ştie, s-a încercat oferirea unei şanse de reabilitare.
Este cert că la SC Agdesy SRL Vicovu de Jos, în anul 2010, Tribunalul Suceava a decis deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva societăţii producătoare de încălţăminte în urma unui “denunţ” – cerere de deschidere a procedurii formulată de o firmă germană căreia Agdesy îi datora 18.000 de euro, pentru nişte adezivi. De la aceşti adezivi a pornit tăvălugul, stabilindu-se în cele din urmă că societatea are datorii de circa 240 de miliarde de lei vechi, 82% din această sumă reprezentând împrumuturi bancare. De la insolvenţă la faliment au fost suficienţi doar câţiva paşi. In luna octombrie a anului 2012, Tribunalul Suceava a decis intrarea în faliment a SC Agdesy SRL ca urmare a solicitării formulate de către administratorii judiciari stabiliţi anterior de instanţă. Motivul invocat a fost neplata la timp a tranşelor din planul de reorganizare, în condiţiile în care societatea debitoare avea de încasat aproximativ 800.000 de dolari din contractele derulate chiar cu forţele armate iordaniene şi avea în derulare contracte în valoare de alte două milioane de dolari cu parteneri externi de genul celui deja enunţat.
Administratorii judiciari, fără a informa adunarea creditorilor, în toamna anului 2012 au solicitat şi obţinut de la judecătorul sindic intrarea firmei în faliment. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Uniunea Națională a Barourilor din România a donat trei ambulanțe noi, complet utilate, către instituții spitalicești din Ucraina

La 25 noiembrie 2022, la sediul spitalului din localitatea Ciudei, Ucraina, a avut loc predarea …