Thursday , May 30 2024

Încă un deces din cauza gripei în județ. 35 de suceveni au fost diagnosticați cu gripă în ultima săptămână

Un sucevean trecut de 65 de ani diagnosticat cu gripă a decedat în cursul ultimei săptămâni. 35 de suceveni au fost diagnosticați cu gripă în același interval, din care 18 au avut nevoie de spitalizare. Numărul total al sucevenilor care au avut nevoie de asistență medicală din cauza infecțiilor respiratorii a fost de peste 2.100 de persoane

 Gripa continuă să facă victime printre suceveni, în cursul săptămânii trecute, în județul nostru înregistrându-se încă un deces din cauza gripei. Este vorba despre o persoană trecută de 65 de ani care mai suferea și de alte boli asociate. În ultimele șapte zile, medicii infecționiști au diagnosticat, în județul nostru, 35 de cazuri de gripă, cele mai multe cazuri fiind în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani, unde au fost opt îmbolnăviri. Tot atâtea cazuri de gripă au fost înregistrate și în rându copiilor cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani, cât și printre pessoanele cu vârsta între 15 și 49 de ani. Printre pacienții diagnosticați cu gripă au fost și patru nou-născuți. Cele mai puține cazuri de gripă au fost diagnosticate printre sucevenii cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 ani ani, unde au fost trei îmbolnăviri. 18 pacienți au manifestat forme grave de boală și au fost internați în spital. De la doi pacienți diagnosticați cu gripă au fost recoltate probe care au fost trimise pentru analize de secvențiere la Institutul Cantacuzino, fiind vorba despre două persoane cu vârsta trecută de 65 de ani.

Numărul cazurilor de viroze și pneumonii a scăzut față de săptămâna precedentă. În ultimele șapte zile numărul cazurilor a ajuns la 2.150, față de 2.238 cazuri, câte au fost în săptămâna precedentă. Mai exact, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 1.784 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între cinci și 14 ani, unde au fost 626 îmbolnăviri, iar printre copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani au fost 296 de cazuri de infecții ale căilor respiratorii. În rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au fost 450 de cazuri. În rândul nou-născuților cu vârsta de până într-un an au fost 142 de cazuri, iar printre persoanele cu vârsta între 50 și 65 de ani au fost 163 de îmbolnăviri. Printre pesoanele cu vârsta peste 65, au fost diagnosticate 107 cazuri de infecții respiratorii acute. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 29 au fost internați pentru tratament de specialitate.

Tot în perioada 12-19 februarie, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 366 cazuri de pneumonii, în ușoară scădere față de săptămâna precedentă, când au fost 408 suceveni diagnosticați cu pneumonie. 55 de pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 104, s-au înregistrat în rândul persoanelor ci vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani, iar printre persoanele trecute de 65 de ani au fost doar 50 de cazuri de gripă. Printre copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani au fost 64 de cazuri de pneumonie. Printre copiii cu vârsta între doi și patru ani au fost 50 de cazuri. Afectați de pneumonie au fost și nou-născuții, fiind diagnosticate 37 de îmbolnăviri. Printre sucevenii cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani au fost 61 de pacienți diagnosticați cu pneumonii. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Lansare de candidat liberal la Primăria Gălănești, în prezența lui Gheorghe Flutur. Elena Coroamă promite să aducă apă, canalizare și gaz metan în comună

Președintele PNL, Gheorghe Flutur, a participat joi la lansarea candidaturii pentru Primăria Gălănești a Elenei …