Wednesday , February 8 2023

Incă un cort pentru vreme de caniculă a fost amenajat în Parcul Central din Suceava

Ieri, cortul din Parcul Central a fost aglomerat, asistenta care gestionează situaţia de acolo declarând că a luat tensiunea pacienţilor şi a oferit pahare cu apă, neînregistrându-se niciun caz grav

cort mosnegarqaie [800x600]

Pe lângă corturile amenajate de Primăria Suceava în toate pieţele din municipiu, în cursul zilei de ieri a mai fost amenajat unul în parcul central, lângă foişor. Aceste corturi sunt amplasate pentru a fi de folos persoanelor pe vreme de caniculă. “Pe lângă cele deja ştiute, s-a mai amenajat unul. Corturile vor fi funcţionale pe toată perioada în care codul de caniculă va fi valabil”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
Asistenta medicală care gestionează cortul din Parcul Central ne-a spus că până ieri la orele 13:00, cortul a fost foarte aglomerat, în special de bătrâni şi de copii. “Până acum am luat tensiunea la mai multe persoane şi am oferit pahare cu apă”, ne-a declarat asistenta medicală, care a precizat că până la orele 13:00 ale zilei de ieri nu s-au înregistrat cazuri grave de trimis la Spital. Deşi în jurul amiezei temperaturile nu erau cele mai potrivite pentru bătrânii bolnavi, aceştia erau în număr destul de mare pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ, în ciuda recomandărilor făcute de reprezentanţii sistemului de sănătate şi de Primăria Suceava. O bătrână care căra o sacoşă cu cumpărături a declarat că nu are de ales, trebuie să iasă să facă piaţa pentru că nu are copii şi nici bani să plătească pe cineva să-i facă cumpărăturile. “Am ieşit de dimineaţă, dar mă mişc mai greu. Până acum nu mi s-a întâmplat nimic din cauza căldurii, dar nici nu m-am simţit cel mai bine. Mă păzesc şi eu cum pot şi, dacă tot sunt pe lângă cort, am decis să o rog pe asistentă să îmi ia tensiunea, asta nu strică niciodată”, ne-a declarat bătrâna. (I.G.N.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …