Thursday , February 2 2023

Incă un ales sucevean “răpus” de ANI: Primarul comunei Vatra Moldoviței va fi demis

Virgil Saghin, primarul comunei Vatra Moldoviței, va fi demis de prefectul județului Suceava după ce Inalta Curte de Casație și Justiție a dat o decizie definitivă în cazul conflictului de interese în care a fost găsit de ANI. Edilul din Vatra Moldoviței este acuzat că a semnat un contract de furnizare a unei cantități de lemn cu o societate la care are calitate de asociat

primarie vm copy


Agenția Națională de Integritate (ANI) a informat Instituția Prefectului – județul Suceava de faptul că Raportul de evaluare nr. 3487/G/ II/27.01.2015, prin care a fost constatată încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către Virgil Saghin (foto), primarul comunei Vatra Moldoviței, a rămas definitiv prin Decizia nr. 4019/10.11.2016, pronunțată de către Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de contencios administrativ și fiscal.
Virgil Saghin, în calitate de primar, a semnat un contract de furnizare a masei lemnoase, în va­âloare totală de 88.924,5 de lei, cu o societate comercială la care acesta deține calitatea de asociat, încălcând, astfel, dispozițiile art. 76 din Legea nr. 161/2003, coroborat cu dispozițiile art. 75, lit. b) din Legea 393/2004.
Potrivit prevederilor art. 16, alin. (2) din Legea nr. 393/2004, privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, „Ordinul va avea la bază un referat semnat de se-cretarul comunei sau al orașului, precum și actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului”.
În acest sens, în vederea emiterii ordinului privind constatarea încetării de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al comunei Vatra Moldoviței, s-a solicitat Agenției Naționale de Integritate transmiterea Raportul și a hotărârii judecătorești, precum și întocmirea referatului de către secretarului unității administrativ-teritoriale. Ordinul va fi emis în termen legal, cu respectarea prevederilor legislației în materie.
Virgil Saghin (PNL) a fost reales în funcția de primar la alegerile din iunie 2016 (D.Z.)
 
 

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …