Saturday , January 28 2023

Incă patru cadre didactice și doi elevi depistați cu COVID

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat că în cursul zilei de marți au fost depistate cu COVID 4 cadre didactice, din zone diferite ale județului, și doar doi elevi. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Gabriela Băncilă, este vorba despre un educator de la Centrul de Plasament Gura Humorului, un profesor de la Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava, o învățătoare de la Școala Gimnazială ”Mandache Leocov” Prelipca și o profesoară de la Școala Gimnazială Sfântu Ilie.

Elevii depistați pozitiv la testarea pentru SARS-Cov2 provin de la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor și de la Școala Generală nr. 4 Rădăuți. ”Cazurile sunt foarte dispersate, fiind înregistrate în zone foarte diferite ale județului, ceea ce e un lucru îmbucurător, pentru că nu sunt focare”, a declarat Gabriela Băncilă.

Noua situație centralizată în sistemul de învățământ sucevean arată că de la începutul anului școlar și până în prezent au fost depistați cu COVID 78 de cadre didactice, 44 de elevi, 15 angajați din categoria personal nedidactic și 10 studenți. (O. N.)

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un Top 40 aeroporturi din Europa, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …