Alte stiri
O dronă rusească s-a prăbuşit și în Letonia. „Un incident similar s-a petrecut astăzi în România”
acum 6 hours
MAE protestează față de violarea spațiului național al României de o dronă de atac rusească
acum 10 hours
Activitatea la Şcoala Gimnazială nr. 9 “Ion Creangă” din municipiul Suceava ar urma să fie reorganizată în anii următori. Şcoala intră în reabilitare energetică și nu este vorba de o banală lucrare de anvelopare termică. Aproape trei milioane de euro cu tot cu TVA este valoarea estimată pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirii școlii Gimnaziale nr. 9 – Ion Creangă Suceava”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C5- Valul Renovării.
Prin realizarea acestui proiect se urmărește eficientizarea consumurilor prin utilizarea resurselor și soluțiilor care conduc la o performanță energetică mărită. Durata de execuție a lucrărilor este – oficial, desigur – de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a execuției lucrărilor.
Numai că, deocamdată, nu a fost desemnat un câștigător, abia proiectul tehnic fiind finalizat iar licitația pentru execuția lucrărilor este organizată de Primăria Suceava – care a încheiat un contract de finanțare în data de 26.07.2022 – abia pe data de 26.06.2023. Asta înseamnă că la 11 luni de la semnarea contractului de finanțare, municipalitatea suceveană demarează o licitație – criteriul de atribuire fiind „prețul cel mai scăzut” sub valoarea maximală estimată de 11.537.518,25 lei fără TVA – iar în funcție de durata procedurii de desemnare a câștigătorului lucrările ar putea începe în cel mai bun caz spre finele acestui an.
Lucrările pe care contractantul le va executa pentru „Creșterea eficienței energetice a clădirii Şcolii Gimnaziale nr. 9 – Ion Creangă Suceava” au o perioada de garanție acordată lucrărilor este de minim 36 luni de la data recepției.
Lucrările de la Şcoala Ion Creangă sunt cele mai ample, cel puțin deocamdată, sub aspectul valorii de finanțare de până acum, municipalitatea organizând până acum alte două licitații de creștere a eficienței energetice la școli – una atribuită la cantina Colegiului Național „Petru Rareș” și alta în derulare (dar inițiată cu câteva luni în urmă) la clădirea principală a Colegiului Național „Mihai Eminescu” – și cel puțin în cazul celei de la fostul liceu pedagogic se pune problema reorganizării activității de așa fel încât să fie derulate lucrările în timpul anului școlar. (D.P.)
Sâmbătă, 7 septembrie 2024, polițiștii suceveni au depistat mai mulți șoferi conducând sub influența băuturilor …