Thursday , December 1 2022

Încă două blocuri ar putea fi ridicate, anul acesta, în cartierul George Enescu

Primăria a acordat certificat de urbanism pentru două tronsoane, unul cu parter și șase etaje, celălalt cu parter și 3-4 etaje, ce ar putea fi ridicate pe 25 de ari, în apropiere de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentarăpuz blocuri g enescu

Două imobile de locuințe ar putea fi construite, începând chiar cu acest an, în cartierul George Enescu, în zona fostei stații de betoane, în relativa vecinătate a unui cămin de elevi care aparține de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară (fostul Grup Scolar Industrial nr. 3 sau Liceul Alimentar, cum este cunoscut majorității su­ce­venilor).

În acest sens, la Primăria municipiului Suceava a fost depusă o solicitare cu privire la elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal cu regulament de urbanism aferent pentru construirea unui bloc de locuințe cu 2 tronsoane (un tronson D^P^6E și un tronson D^P^3(4)E). Practic, ar fi două blocuri de locuințe prevăzute cu spații comerciale și de prestări servicii la parter, spații de locuit la etaje. Sistematizarea fiind pe verticală, proiectul prevede locuri de parcare supraterane, spatii verzi amenajate, racorduri/branșamente, dar specialiștii consideră că unul din cele mai importante aspecte ar fi cel privitor la lucrările de drenaj care ar fi necesare în zona respectivă, pânza freatică fiind la o adâncime relativ mică.

Solicitarea cu privire la realizarea PUZ-ului prin care ar urma să fie construite cele două blocuri (sau a blocului cu două tronsoane, cum apare oficial în documente) a fost formulată de Mihăiță Filip, Primăria municipiului Suceava eliberând-i certificatul de urbanism nr. 33 cu mai puțin de două săptămâni în urmă. Suprafața de teren pe care ar urma să se ridice cele două blocuri este de 23 de ari. De aceea, este încă prematură o eventuală estimare cu privire la finalizarea tuturor demersurilor necesare eliberării ulterioare a autorizației de construcție pentru cele două blocuri.

Precizăm că în vecinătate mai există alte blocuri de locuințe ridicate de dezvoltatori particulari. Formula propusă în cazul proiectului pentru care Primăria a emis certificatul de urbanism include construirea unui tronson lipit de un bloc deja existent, ceea ce ar putea implica o serie de aspecte mai delicate, cum ar fi acordul proprietarilor ale căror apartamente au pereți exteriori în acea parte.

De asemenea, este în curs de analiză și un aspect privitor la regimul de înălțime, de aceea a fost necesar și un studiu cu referire la iluminatul natural. (D.P.)

 

Vezi si

Preotul bisericii Sf. Nicolae din Sadova, găsit mort în urma unui infarct

Marți, 29 noiembrie, la ora 13.33,  polițiștii din Pojorâta au fost anunțați despre faptul că …