Wednesday , February 8 2023

Incă doi suceveni ucişi de caniculă

Un bărbat şi o femeie, în vârstă de 44, respectiv 43 de ani, au murit din cauza cădurilor excesive din ultimele zile. Bărbatul, din Gulia, nu a mai ajuns acasă, a căzut pe marginea drumului la Dolhasca. Femeia, din Slatina, cunoscută cu probleme cronice de sănătate, nu a rezistat temperaturilor extrem de ridicate 

canicula [800x600]

Canicula continuă să facă victime îm judeţul Suceava. In după-amiaza de vineri, un bărbat a fost găsit fără suflare, în apropiere de Dolhasca, căzut pe marginea drumului. Toader I. în vârstă de 44 de ani, originar din Gulia, se întorcea de la muncă. El lucrase ca sezonier la o fermă din Ostra iar vineri, după terminarea programului, a decis să se întoarcă acasă, la familie. Bărbatul s-a deplasat cu câteva maşini de ocazie, iar în apropiere de Dolhasca a decis să meargă pe jos. A fost însă doborât de canicula şi a căzut pe marginea drumului, fiind găsit de câţiva trecători care au sunat la 112 şi au solicitat ajutorul. Echipajul de Ambulanţă sosit la faţa locului nu a mai putut face nimic din păcate pentru bărbatul în vârstă de 44 de ani, decât să constate decesul. După efectuarea necropsiei, medicii legişti au stabilit că acesta a murit în urma unei insuficienţe cardio respiratorii şi a unui accident vascular cerebral. Familia susţine că bărbatul nu era cunoscut cu afecţiuni cronice.
Tot în cursul după-amiezii de vineri, o femeie în vârstă de 43 de ani din localitatea suceveană Slatina a căzut din picioare şi a decedat. Maria S. era cunoscută cu diverse afecţiuni cornice, starea sa generală, putându-se agrava din cauza temperaturilor deosebit de ridicate, consideră cadrele medicale, sosite la faţa locului pentru a-i acorda asistenţă medicală. Nu s-a mai putut face însă nimic.
Reamintim că, în cursul săptămânii trecute, alţi doi suceveni, unbărbat de 41 de ani şi altul de 78 de ani, au fost răpuşi de căldurile din ultima vreme.(C.R.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …

One comment

  1. O generație de sacrificiu ,persoanele cu vârste între 40-47 ani.Fără locuri de muncă,condiții inumane de trai,sărăcie,stress ….Ferească Dumnezeu!