Încă cinci decese din cauza coronavirusului la Suceava. Bilantul negru ajunge in judet la 49 de morti

7/04/20 ora:10:50am
Autoritățile au anuntat luni noapte încă opt decese cauzate de coronavirus. Totalul în România a ajuns la 176.  Din cele 8 decese, cinci au fost înregisrate la Spitalul Județean Suceava, 2 la Spitalul Județean Satu-Mare și unul la Spitalul Județean Bistrița. Cea mai tânără victimă avea 41 de ani (suferea de sarcoidoza), cea mai bătrână – 82 de ani (diabet zaharat tip II, HTA, Cardiopatie ischemica-protezata stent coronarian).
 • Unui bărbat de 78 ani de din județul Suceava, internat în SJU Suceava în 29 martie i s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 în data de 31 martie. Rezultatul pozitiv a venit în data de 3 apilie, iar bărbatul a murit în 5 aprilie. Comorbidități: cancer laringian, traheostomă, amputație a ambelor picioare.Unei femei de 79 de ani din județul Suceava, internată în SJU Suceava în 31 martie, i s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 în data de 31 martie. Rezultatul pozitiv a sosit în data de 3 aprilie, iar femeia a murit în 5 aprilie.Unei alte femei, de 65 de ani din județul Suceava, internată în SJU Suceava în 17 martie, i s-au recoltat probe biologice în data de 25 martie. Rezultatul pozitiv a venit în data de 31 martie, dar aceasta a murit în 5 aprilie.

  Un alt deces la Suceava a fost cel al unui bărbat de 41 ani, internat în SJU Suceava în 30 martie. I-au fost recoltate probe biologice recoltate pentru COVID-19 în data de 30 martie, rezultat pozitiv venind în data de 3 aprilie. El murise pe 1 aprilie, având ca și comorbidități diagnosticul de sarcoidoză.

  Un alt bărbat, de 66 ani din județul Suceava, internat în SJU Suceava în 30 martie, cu probe biologice recoltate pentru COVID-19 în data de 25 martie, a murit în 31 martie. Comorbidități: insuficiență renală cronică-dializă, vasculită autoimună, afecțiune respiratorie cronică.

  Un bărbat de 42 ani din județul Satu Mare, internat în 22 martie în Secția de Psihiatrie a SJU Satu Mare, a fost transferat în 29 martie în ATI, intubat și ventilat. A fost confirmat cu noul coronavirus în 31 martie. Era contact cu un alt caz confirmat. Acesta a murit în 3 aprilie. Suferea de alcoolism cronic.

  Tot în Satu Mare a murit un bărbat de 66 ani, care fusese internat în 1 aprilie, la ATI, cu pneumonie interstițială, intubat și ventilat. Probele recoltate pentru COVID-19 a fost în 2 aprilie, iar confirmarea a venit în 4 aprilie, acesta decedând în 6 aprilie. Comorbidități: diabet zaharat.

  De asemenea, un bărbat de 83 ani din județuș Bistrița-Năsăud, internat în 31 martie în SJU Bistrița, la Boli Infecțioase, i-au fost recoltate probe pentru COVID-19 în 31 martie, a fost confirmat virusul în următoare zi. Bărbatul a murit în 6 aprilie.. Comorbidități: diabet zaharat tip II, HTA, cardiopatie ischemică-protezată stent coronarian, arteriopatie obliterantă membre inferioare cu by pass femuro-popliteu.

  Până la această oră, 176 de români au murit din cauza coronavirusului, de la debutul pandemiei.

Bărbat, 83 ani din jud. Bistrița-Năsăud. Internat în 31.03.2020 în SJU Bistrița BI. Probe recoltate pentru COVID-19 în 31.03.2020. Confirmat în 01.04.2020. Decedat în 06.04.2020. Comorbidități: Diabet zaharat tip II, HTA, Cardiopatie ischemica-protezata stent coronarian, Arteriopatie obliteranta membre inferioare cu by pass femuro-popliteu.