Thursday , February 2 2023

Incă cinci cadre didactice au promovat definitivatul după ce li s-au reevaluat lucrările

 55 de cadre didactice şi-au contestat primele note obţinute la proba scrisă a definitivatului
inspectoratul scolar 01


Cadrele didactice, din judeţul Suceava au susţinut, în data de 14 iulie, proba scrisă a examenului de definitivat. Pentru a obţine definitivatul în învăţământ, un număr de 404 de cadre didactice, din judeţul Suceava, şi-au depus dosarele de înscriere la examenul de anul acesta iar dintre aceştia, 37 sau retras sau nu au indeplinit condiţiile pentru a intra în proba scrisă a examenului.
Doar 283 de cadre didactice au predat foile de examen, 26 de candidaţi au absentat, 57 s-au retras în timpul probei, iar un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. In urma primelor rezultate afişate sâmbătă, 19 iulie, procentul de promovabilitate era de 64,31%, 182 de candidaţi obţinând note peste 8. Doar patru candidaţi au avut teze perfecte, obţinânt, astfel, nota 10. In urma afişării notelor, 55 de candidaţi au depus contestaţii, cele mai multe înregistrându-se la lucrările de Limba şi literatura română. Recorectarea lucrărilor a făcut ca 30 dintre candidaţi să rămână cu acelaşi punctaj şi 14 lucrări să fie depunctate dar fără a influenţa promovabilitatea.
Totodată, 11 candidaţi au obţinut note mai mari la reevaluarea tezelor, iar cinci dintre aceştia au trecut de la statutul de “respins” la cel de “admis” datorită faptului că au contestat primele note obţinute. Rezultatele finale ale examenului de definitivat în învăţământ arată că 182, adică 66,07%, dintre candidaţi au promovat, dintre cei 283 care au susţinut examenul scris. Procentul real de promovabilitate, raportat la numărul total de 404 candidaţi înscrişi pentru a obţine acest statut profesoral este de 45,05%.
Anul trecut, contestaţiile au făcut ca procentul de promovabilitate la examenul de definitivat să crească de la 39,48% la 43,34%. 70 de lucrări au fost contestate, anul trecut, dintre acestea 16 au obţinut notă mai mare la recorectare, 14 au fost depunctate iar 40 au rămas cu aceeaşi notă. Faptul că au solicitat reevaluarea lucrărilor a fost benefică pentru nouă cadre didactice care au obţinut note peste 8, după recorectare. (Ida MOISII)
 

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …