Wednesday , February 8 2023

Inalta Curte a admis în principiu cererea de recurs în casație a fostului director de la MES, Dumitru Duduman

Termenul de judecare pe fond a recursului a fost stabilit pentru 17 ianuarie 2017. Duduman se află acum în penitenciar, unde ispășește o pedeapsă de 6 ani pentru infracțiuni de corupție

iccj [800x600]

Inalta Curte de Casație și Justiție a admis în principiu cererea de recurs în casație formulată de Dumitru Duduman, fostul director al SC MES SA Suceava, împotriva deciziei penale din 31 mai 2016 prin care acesta a fost condamnat. S-a fixat un termen pentru judecarea pe fond a recursului în casație, în ședință publică, la data de 17 ianuarie 2017. Alături de Dumitru Duduman vor fi citate și Administrația Județeană a Finan­țelor Publice Suceava, precum și Societatea de Investiții Financiare Bacău – S.I.F. Moldova.
Dumitru Duduman, fostul director al SC MES SA Suceava (fostul IMUS), aflat acum în penitenciar, a depus recurs în casație la Inalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). Dumitru Duduman, alături de executorul judecătoresc Cezar Tugui, a fost condamnat definitiv, cei doi fiind trimiși în penitenciar la începutul verii acestui an, pentru mai multe infracțiuni de corupție. Fiul celui dintâi, Andrei Duduman, și mai mulți angajați ai defunctei SC MES SA au fost de asemenea condamnați la ani grei de închisoare, dar cu suspendarea pedepselor.
Conform deciziei finale pronunțate de Inalta Curte de Casație și Justiție, s-a dispus ca Cezar Tugui să execute o pedeapsă de 5 ani de închisoare. Dumitru Duduman, fost director al SC MES SA, a primit 6 ani după gratii. Băiatul acestuia, Andrei Duduman, a primit o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare. Liliana Vasilisa Daneliuc, fostă contabilă șefă la MES, a primit de asemenea o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare, iar un alt fost angajat al SC MES SA, Liviu Selaru, a primit de asemenea 3 ani de închisoare cu suspendare. Am arătat cu un alt prilej că aceste condamnări au venit ca un fel de gură de oxigen pentru cei mai mulți dintre inculpații din lotul Tugui – Duduman, pentru că la prima instanță condamnările totale însu­mau 84 de ani cu executare. Noile prevederi din legislația penală au permis judecătorilor să dea pedepse cu executare doar principalilor inculpați – Dumitru Duduman și Cezar Tugui -, ceilalți fiind condamnați la pedepse importante ca număr de ani de închisoare, dar cu suspendare. (N.R.)
 

Vezi si

Un elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni a returnat o borsetă cu bani găsită pe stradă

În data de 6 februarie a.c., în jurul orei 19.30, Ionuț-Eduard, elev al Școlii Militare …