Wednesday , April 17 2024

In week-end, circa 600 de prezentari la Urgente, pe fondul caniculei

.
N `ncep=nd de vineri [i p=n\ duminic\ s-au `nregistrat circa 200 prezent\ri pe zi, cele mai multe fiind cazuri agravate de temperaturile foarte mari din aceast\ perioad\ n medicii se pl=ng c\ sucevenii nu ascult\ de sfaturile lor `n aceast\ perioad\ `n care canicula `[i face de cap [i ajung astfel la Urgen]e, num\rul cazurilor fiind `n cre[tere
Medicii din cadrul Unit\]ii de Primire a Urgen]elor (UPU) a Spitalului Jude]ean Suceava au avut parte de un week-end foarte aglomerat din cauza caniculei. ~ncep=nd de vineri [i p=n\ duminic\ s-au `nregistrat circa 200 prezent\ri pe zi, cele mai multe fiind cazuri agravate de temperaturile foarte mari din aceast\ perioad\. Medicii se pl=ng c\ sucevenii nu ascult\ de sfaturile lor `n aceast\ perioad\ `n care canicula `[i face de cap [i ajung astfel la Urgen]e, num\rul cazurilor fiind `n cre[tere.
“Sucevenii continu\ s\ neglijeze sfaturile medicilor [i acest lucru se vede `n num\rul prezent\rilor din acest week-end, care este foarte mare. Vineri au fost 210 prezent\ri la UPU, s=mb\t\ 208 [i duminic\ 174, dintre care am num\rat cam 39 cazuri datorate caniculei. {i aici nu am luat `n calcul accidentele vasculare la v=rstinici, care sunt, `n special, provocate pe fondul caniculei. ~n ce prive[te cazurile provocate de canicul\, vorbim despre toate categoriile de v=rste, de la 16 la 50-60 de ani”, a declarat Tiberius Br\d\]an, purt\torul de cuv=nt al Spitalului Jude]ean Suceava.
Amintim c\ `n cursul amiezii de vineri, 13 august a.c., `n municipiul R\d\u]i, o b\tr=n\ de 80 de ani a fost g\sit\ decedat\ `n strad\. Directorul Serviciului Jude]ean de Ambulan]\ Suceava, Daniel Martiniuc, a declarat c\ vineri, la pr=nz, o ambulan]\ a preluat cazul semnalat de cet\]eni printr-un apel la num\rul unic 112, fiind vorba despre o femeie de 80 de ani, cardiac\, g\sit\ moart\ pe strad\, decesul survenind pe fondul caniculei. Acesta ar fi al doilea deces favorizat de temperaturile foarte ridicate. O femeie `n v=rst\ de 75 de ani a decedat, pe 13 mai a.c., la UPU Suceava, fiind diagnosticat\ cu “infarct acut miocardic, edem pulmonar acut, [oc cardiogen”, toate survenite `n urma schimb\rilor bru[te ale vremii, pe fondul temperaturilor ridicate, combinate cu o presiune atmosferic\ sc\zut\.
Medicii `i aten]ioneaz\ pe cei cu probleme de s\n\tate, `n special b\tr=nii [i persoanele care sufer\ de boli asociate, s\ aib\ mai mult\ grij\ de s\n\tatea lor `n aceast\ perioad\ [i s\ se adreseze medicului `n cazul apari]iei oric\ror simptome. (Oana PAULIUC)

Vezi si

18 percheziții la Hânțești și Vârfu Câmpului, într-un dosar de braconaj piscicol

Poliţiştii din Botoşani efectuează, miercuri dimineaţă, 18 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava, …